Tesla Model S спаси живота на водача си в ужасяваща катастрофа (ВИДЕО)

  • 09.05.2019 9:21 /
  • 19555 /
  • 6
Tesla Model S спаси живота на водача си в ужасяваща катастрофа (ВИДЕО)

В пресата от време на време се повдига въпроса за надеждността на електромобилите Tesla. Илон Мъск, шефът на компанията, твърди, че машините от тази марка са абсолютно безопасни. Ново видео, което се появи в интернет, сякаш напълно потвърждава това.

Във видеото е запечатан ужасен инцидент на пътя, който се е случил в Барселона, Испания. Шофьор на миниван губи контрол върху управлението и се врязва в идваща в насрещното платно кола, а след това се сблъсква брутално и с електромобил Tesla Model S.

Вижте как Tesla Model S се запали внезапно на паркинг (ВИДЕО)

Кадрите оставят впечатлението, че след такъв удар водачът и пътниците на Model S трябва най-малкото да бъдат сериозно наранени. За щастие обаче това не се случва. Шофьорът на американския електромобил отваря самостоятелно вратата и излиза от него (пътници не е имало).

Водачът на минивана, който стана виновник за катастрофата, не оцелява и умира при произшествието. 

Вижте нагледно как автопилотът на Tesla спаси живота на шофьор (ВИДЕО)

Tesla Model S е оборудван с модерни системи за безопасност. Електромобилът има най-високите оценки за безопасност в европейските и американските краш тестове (Euro NCAP и NHTSA). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Zaebi
    09.05.2019 12:37
    Добре ,че теслата не се запали ,иначе що жертви щеше да има в тунела при тези отрови . И десет пожарни нямаше да я загасятс с тези акумулатори ,дето пламват като факел!!
  • Пешо
    09.05.2019 13:12
    Не виждам никакво адекватно решение на автопилота на Тесла, можеше и да не се ударят при адекватна реакция на водача. Ако става дума за пасивната и безопасност, не е повече от нормална кола.
  • l3nme
    09.05.2019 16:36
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби ! Онлайн казино , с нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро,за да започнеш играта има и бонуси !https://bit.ly/2vGdh7g
  • До Пешо
    09.05.2019 20:35
    Автопилотът е опция, която се включва или изключва от шофьора. Карал със кола с автопилот, ако той е бил влючен картинката щеше да е друга, Тесла-та щеше да спре или поне намали значително скоростта къде-къде по-рано.
  • До До Пешо
    09.05.2019 21:47
    Благополучния изход не е да намали ;) Има много време да мине до като автопилота при свирене на гуми стоейки на светофар се сети да мръдне метър напред за да може задния да спре безопасно :)
  • Близ
    10.05.2019 16:42
    Бе близ, пишете близалки. Ясно се вижда,че още при първия контакт на вана, с първия автомобил се отварят ербеците. При сблъкаса с теслата те се отворени и поемат удара. Просто водача е получил инфаркт, това се вижда и от движението на вана.