Тази СНИМКА с пикапи в полето може да разплаче всеки автолюбител

  • 05.10.2021 8:37 /
  • 5392 /
  • 0
Тази СНИМКА с пикапи в полето може да разплаче всеки автолюбител

Тази снимка е направена в САЩ, но може да послужи за пример за настоящото време навсякъде: огромно поле пълно с недокомплектувани автомобили. В северноамериканския град Флинт, в завода Flint Assembly, собственост на General Motors, възниква дефицит на микрочипове - и от конвейера започват да слизат недокомплектувани автомобили.

Голям брой от тези недосглобени пикапи Chevrolet Silverado и GMC Sierra са снимани от месните жители. 

През август сглобяването на коли е било преустановено - конвейера е стоял неподвижен цяла седмица, пише Auto-Consulting.

В момента е избран друг вариант - произвеждат се автомобили, които ще бъдат докомплектувани по-късно, като до тогава те няма да бъдат изпращани на дилърите. 

Представител на концерна заяви, че се прави всичко възможно, за да може да се поддържа производството в условията на дефицит, като се обещава докомплектуването на колите да започне веднага, когато стане възможно. 

Фотофакт: огромное поле некомплектных автомобилей

Заедно с това, точният брой на недокомплектуваните автомобили не се посочва. По неофициални данни, на полето до Flint Assembly вече са се натрупали стотици пикапки.

С недостиг на полупроводници се сблъскват автомобилните производители от целия свят, затова много площадки за готова продукция се оказват напълнени с недосглобени автомобили. 

Алтернативен вариант е преустановяване на производството, което обаче е свързано с големи проблеми. Има и друг вариант - да се реализират недосглобени коли през дилърската мрежа, а след това да се обяви сервизна кампания. 

 

КОМЕНТИРАЙ