Тази новина съсипа феновете на електромобилите

  • 14.11.2023 9:11 /
  • 3196 /
  • 1
Тази новина съсипа феновете на електромобилите

Неотдавнашно проучване, проведено в Съединените щати, показа, че електрическите превозни средства с батерии обикновено изминават по-малко километри годишно в сравнение с бензиновите си събратя, включително хибридите и хибридите с възможност за включване към електрическата мрежа известни като плъг-ин хибриди, пише Факти бг.

В рецензираното проучване на изследователи от Университета "Джордж Вашингтон" са използвани показанията на километражите на 12.5 милиона употребявани леки автомобила и 11.4 милиона употребявани SUV, обявени за продажба между 2016 и 2022 г.

То установи, че макар повечето автомобили с ДВГ, хибриди и плъг-ин хибриди да се управляват по сходен начин, електрическите автомобили с батерии обикновено изминават средно около 7 205 км по-малко годишно.

Изследователите предполагат, че тази разлика може да се дължи на често срещаната практика собствениците на електромобили да ги използват като втори превозни средства наред с конвенционалните или хибридните аналози.

Освен това те предполагат, че за това явление могат да допринесат фактори като безпокойство за пробега и сравнително по-слабо развитата инфраструктура за зареждане, за разлика от добре изградената мрежа от бензиностанции в САЩ.

Джон Хелвестън, съавтор на проучването и доцент по инженерен мениджмънт и системно инженерство в университета, казва, че средният автомобил с двигател с вътрешно горене е изминавал 18 735 км годишно, докато средният електрически автомобил е изминавал 11 530 км.

Разликата е по-слабо изразена в сегмента на SUV автомобилите, където средният автомобил с ДВГ е изминавал 20 832 км годишно, а типичният електромобил - 17 038 км годишно. Интересно е, че средностатистическият автомобил Tesla е изминавал 14 139 км годишно в сравнение с 10 034 км на всички останали, които не са Tesla.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Supero
    14.11.2023 19:47
    Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук:----- https://mub.me/medik