Тази кола е снимала всичките преследвания в "Бонд", "Борн" и "Бързи и яростни" ВИДЕО

  • 16.02.2021 9:07 /
  • 895 /
  • 0
Тази кола е снимала всичките преследвания в "Бонд", "Борн" и "Бързи и яростни" ВИДЕО

Как се снимат преследванията в редицата нашумели екшъни от последните години? Може би с дронове или всичко е компютърна графика? Не винаги. 

Най-ефектните кадри се получават с помощта на специално подготвени автомобили. Тези коли са специфични до катава степен, че са само две. Mercedes—Benz ML и Porsche Cayenne.

Porsche има по-съвременно оборудване, а за управлението му са необходими цели петима души. Да се управлява такъв екип е трудно. 

Зад волана седи шофьор, а до него операторът на крана, на който е монтирана камера. Зад него се намира пък операторът на камерата. Те отговарят за ъгъла под който камерата снима, панорамата, движенията ѝ и мащаба на картината. 

До тези младежи, зад гърба на шофьора седи представител на поръчителя на снимките, който следи за това, режисьорът да получи точно това, което иска. 

И накрая, в багажника се е намърдал оператора по фокусирането, чиято работа е да следи камерата да е постоянно на фокус.  

И цялата тази работа петимата специалисти я вършат в колата, която хвърчи с огромна скорост и влиза в доста опасни завои. Именно и затова е бил избран Porsche Cayenne.

Той притежава идеалното съчетание от мощност и вместимост на салона, необходими за тази работа. Освен това, той не се бои и от лекия офроуд. 

И ако на вас ви е интересно, защо той е боядисан в матово черно, то знайте - това не е заради якия му вид. Това е много важна особеност на автомобила. 

Матовият цвят намалява максимално идващите от автомобила отблясъци. Затова и с черна лента са залепени предните му и задни светлини. 

По-подробно може да се запознаете с устройството на автомобила във видеото. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ