Тайнственият водороден суперавтомобил Hyperion: Първи СНИМКИ

  • 22.01.2020 9:24 /
  • 2181 /
  • 0
Тайнственият водороден суперавтомобил Hyperion: Първи СНИМКИ

Фирмата Hyperion Motors от американския град Ориндж в щата Калифорния, която разработва технологии на базата на водорода и силови установки с въпросните горивни елементи, ще представи в рамките на автомобилния салон в Ню Йорк екологична суперкола. 

Проектът е изцяло засекретен, затова подробностите ще се появят по-късно. 

Съдейки по информацията в интернет и профила на компанията в LinkedIn, през последните няколко години тя е функционирала в стелт режим.

Цялата ѝ дейност е била засекретена и никога не е била афиширана.  Работата по водородната суперкола се води от доста много време, а тестовият прототип започна изпитания още през 2015 година.

На сайта на Hyperion Motors няма никакви подробности за проекта, с изключение на заявлението за това, че компанията е успяла "да адаптира космически технологии за използването има по обикновените пътища", 

Опити да се построи водородна суперкола са били правени и в миналото. През 2016 година италианското ателие Pininfarina и фирмата GreenGT представиха в Женева концепцията H2 Speed.

Водородното купе бе снабдено с два синхронни електромотора и батерия с 20 амперчаса (400 волта).

Силовата установка развиваше 503 конски сили и ускоряваше колата за 3.4 секунди.  

По-късно основаният от Mahindra Group бранд Automobili Pininfarina обяви, че ще пусне 12 екземпляра от H2 Speed.

Купетата щяха да бъдат оборудвани с двигател на водород с мощност от 633 конски сили, но всичко си остана на ниво концепция. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ