Тайната падна: Ето ги колите на Илон Мъск

  • 24.07.2019 11:00 /
  • 1859 /
  • 0
Тайната падна: Ето ги колите на Илон Мъск

В своя Twitter акаунт, милиардерът Илон Мъск разказа за автомобилите, които управлява ежедневно. Естествено, изненади няма и Мъск разказва за три електромобила, като и трите са с марката Tesla.

"Основно карам Model S Performance, снабдена с последната версия на компютъра FSD. Хидроусилителят на волана и адаптивно окачване на тази кола са просто великолепни. След Model S много често съм зад волана на Model 3 и накрая, когато съм с децата - X." - пише основателят на Tesla.

Model S Performance

Колите, които кара Илон Мъск

 

е най-любимата на Мъск и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.4 секунди, а максималната ѝ скорост е 262 км/ч. Колата е с най-новото автономно управление, с модернизиран електродвигател и с новото адаптивно окачване Raven.

 

 

Model 3

Колите, които кара Илон Мъск

 

отстъпва по ускорение и по общи характеристики, но пък е по-удобна за градско шофиране. Тази кола ускорява до 100 км/ч за 3.2 секунди, но пък има два независими електродвигателя, управляващи преден и заден мост. В случай на повреда в единия електромотор, автомобилът може безпроблемно да се движи и само с втория двигател.

Model X

Колите, които кара Илон Мъск

 

според Tesla е най-безопасният кросоувър в света. Моделът е седемместен, а Мъск има пет деца (близнаци и тризнаци). Колата на Мъск има изцяло панорамен таван и отварящи се нагоре врати. Всъдеходът на Мъск ускорява до 100 за пет секунди.

Съгласно данните, изнесени на сайта на компанията Model S Performance струва $90 115, Model 3P - $46 315, а Model Х - $95 315. Мъск заявява, че купува колите си, като не ползва никаква отстъпка при сделките.

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ