Такава промяна в BMW не е имало от 20 години

  • 09.03.2020 7:54 /
  • 12686 /
  • 1
Такава промяна в BMW не е имало от 20 години

Вътре е бяло със синьо. Граничи с черно. На него има буквите BMW. Вече 90 години това е символ на удоволствие от шофирането. 

Но как е било разработено това лого и какво олицетворява то? 

Истинското значение на логото е доста спорен въпрос около компанията. По думите на Флориан Трибел, член на изпълнителния съвет на BMW, "съществуват две традиции, отнасящи се до значението на логото и търговската марка на BMW, които предлагат две различни интерпретации на небесносините и бели полета.

Едната интерпретация сочи към въртяща се перка на самолет. Другата отнася логото на БМВ към Бавария като мястото, където се произвежда продукцията".

Компанията обаче я чакат малки промени. 

Янс Тимер, старши вицепрезидент на БМВ за клиентите и бранда, каза, че новото лого "излъчва откритост и яснота".

Промени в БМВ 

За първи път от повече от 20 години насам германската автомобилна компания промени своето култово лого, за да го направи по-съвременно. 

Новият дизайн премахва черния пръстен и го заменя с прозрачен кръг и има доста по-плосък шрифт. 

Нещото, което обаче не се е променило, е култовата синьо-бяла емблема, която все още си седи в пръстена. 

"Откритост и яснота"

Представяйки новото лого на БМВ вицепрезидентът на компанията Янс Тимер каза и няколко думи за него: новото лого "излъчва откритост и яснота".

"Благодарение на новия прозрачен вариант ние искаме повече, от всякога, Доверие от нашите клиенти, искаме повече хора да станат част от света на БМВ", каза той. 

"Освен това, нашият нов дизайн на бранда е ориентиран към предизвикателствата и възможностите на дигитализирането на бранда. С помощта на визуалната сдържаност и графиката ние се въоръжаваме с повече точки на съприкосновение при общуването, в които БМВ ще демонстрира своето присъствие в Интернет и в автономния режим в бъдеще.

Допълнителното комуникационно лого символизира значимостта и актуалността на бранда за мобилността и удоволствието от шофирането в бъдеще", добави Янс. 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хайнц-Петер Дьошмеков
    09.03.2020 16:48
    Винаги като се направи едно качествено изделие, се намират бездарници, които почват да икономисват по някой детайл или част, уж за по-голяма рентабилност. Тия тука са икономисали кой знае колко тона черна боя, а старото лого си беше от добре по-добре.