Тайна функция Elon Mode е открита в електрическа кола Tesla ВИДЕО

  • 24.06.2023 12:50 /
  • 7290 /
  • 0
Тайна функция Elon Mode е открита в електрическа кола Tesla ВИДЕО

Програмист с прякора @greentheonly, който изучава електрическите автомобили на Tesla от години, е открил тайна функция, наречена Elon Mode, в кода на софтуера на Model X 2020 година. С него електрическата кола с включен автопилот става по-малко взискателна към водача.

След като авторът на видеото активирал функцията, разбрал, че с нея електромобилът вече не изисква от водача да държи ръцете си на волана при включен автопилот. Мъжът пропътувал почти хиляда километра в „режим Elon“ и компютърът нито веднъж не го обезпокоил с досадни напомняния.

Изискването за контрол на ръцете върху волана или погледа, прикован към пътя, се е появило с причина поради натиск от страна на обществеността и надзорните органи, загрижени за появата по пътищата на автомобили на автопилот, в които някои шофьори не само не внимават какво се случва ами дори дремят в тях.

Това са електрическите коли с най-голям пробег след зареждане СНИМКИ

@greentheonly благоразумно не разкрива достъпа до Elon Mode, а и не е известно дали всички Tesla имат този режим. Но той споделя мнението си за пътуване с минимално участие на водача.

Според него автопилотът се справя доста задоволително с дългото управление, въпреки че колата понякога се е движела твърде бавно поради необяснимо честа смяна на платното или дезориентация от пътни конуси. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ