Създават умно приложение за пресичащи пешеходци

  • 30.11.2019 11:01 /
  • 1116 /
  • 0
Създават умно приложение за пресичащи пешеходци

В Русия ще създадат мобилно приложение, базирано на изкуствен интелект, което ще уведомява пешеходците за приближаването на автомобил. Това каза пред РИА "Новости" ръководителя на проекта Евгений Белянко.

"Според статистиката най-голям брой произшествия с участието на пешеходци са причинени от пешеходци, които пресичат пътя към червен светофар, или в слушалките, или се заравят в телефона...", каза Белянко.

Ето това е най-безсмисления светофар света ВИДЕО

Той уточни, че приложението ще бъде предназначено за млади хора и тийнейджъри, които често използват смартфони на улицата.

„Приложението ще може да информира пешеходеца за приближаващото возило в режим на фонов режим на уведомяване”, допълва Белянко.

Огромна промяна чака шофьорите, новите коли вече ще са...

За да предупреди за приближаваща кола, програмата ще получава данни от най-близките „умни“ светофари. Системата също ще вземе предвид скоростта на автомобила и пътните условия. Пешеходец със слушалки или със смартфон в ръка ще получи известие, когато колата напусне кръстовището или се приближи до него.

Тестването на услугата ще започне през 2020 година. Той също така не изключи, че в бъдеще програмата ще бъде инсталирана по подразбиране на смартфони преди продажбата им.

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ