Създадоха футуристична летяща суперкола, която е и напълно автономна ВИДЕО

  • 17.09.2023 9:50 /
  • 7560 /
  • 2
Създадоха футуристична летяща суперкола, която е и напълно автономна ВИДЕО

Американският стартъп Leo Flight представи проект на летяща кола Leo Coupe, която се позиционира като лично превозно средство. Такъв аеромобил ще струва 460 000 долара.

За тази сума се предлага футуристичен летателен апарат с външен вид на суперавтомобил. Има огромни калници отпред и отзад на обтекаемата каросерия.

Почти стъклената кабина предлага отлична гледка към околните пейзажи. Достъпът до салона, предназначен за 3-4 души, се отваря чрез повдигащи се врати.

Екрани за пътниците, прожекционен дисплей и въздушни възглавници са обещани в стандартното оборудване. Leo Coupe ще получи и система за автоматична стабилизация.

Вижте как действа новата летяща кола Xpeng X2 ВИДЕО

Собственикът не се нуждае от лиценз за пилот, за да управлява Leo Coupe. Въздушната кола е напълно автономна. Максималната скорост на полета ще бъде 320 км/ч, обхватът на полета ще бъде около 400 км.

В допълнение към самия летателен апарат, стартъпът разработва високоскоростно безжично зареждане и специална мрежа за зареждане. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Христо Гарвалов
    17.09.2023 10:35
    Някой разбра ли нещо от филмчето?Благодарение на какво се държи във въздуха и осъществява движението?
  • qwerty yop
    17.09.2023 18:34
    Хубава анимация, а сега да (по)кажат как всъшност се задвижва тая тенекия, защото антигравитационният двигател още не е измислен, а т'ва нещо го дават да лети просто ей така, с някакви мижави двигателчета отзад! Инач дизайна е добър, ама само до там.