Създадоха уникален джип, който може да плува СНИМКИ

  • 15.11.2020 8:50 /
  • 4503 /
  • 0
Създадоха уникален джип, който може да плува СНИМКИ

Украински дизайнери представиха концепция за плаващо тактическо превозно средство (LTA) за специални сили, което може да се използва и в други, включително невоенни сфери на дейност.

Представената концепция на автомобила e с редица определени характеристики, а именно:
- има дизайн, подобен на джип. Цялата кола има три рамки, които са прикрепени една към друга 

- монообемно тяло, изработено от полиетилен HDPE, което осигурява неограничен експлоатационен живот, нулева корозия, висока якост на удар, положителна плаваемост (материал, по-лек от водата), устойчивост на химически агресивни вещества. Освен това HDPE не изисква боядисване и е екологичен и безопасен за производство и експлоатация. Предполага се, че тялото е направено чрез формоване

- система за отводняване

- задвижване на всички колела със заключваща ос

- три резервоара за гориво - отстрани и под задните седалки, което обикновено позволява значителен пробег. В същото време резервоарите на борда могат да бъдат заменени с резервоари за вода или други течности.

Автомобилът е проектиран да превозва петима души (включително шофьора) и товари. По желание автомобилът може да бъде оборудван с електрически витла в кърмата на каросерията. Като фактор за увеличаване на полезния товар, автомобилът може да се предлага с плаващо ремарке с унифициран дизайн с автомобила.

 

КОМЕНТИРАЙ