Създадоха най-бруталния 6Х6 пикап, истински звяр на пътя (СНИМКИ)

  • 27.09.2018 10:20 /
  • 3197 /
  • 1
Създадоха най-бруталния 6Х6 пикап, истински звяр на пътя (СНИМКИ)

Американско тунинг студио, известно със своите хипермощни суперколи, е създало впечатляващ пикап с шест колела. Въпреки че автомобилното "чудовище" е наречено "Голиат", характеристиките на пикапа са си като на суперкола, както и цената.

Всъщност, Hennessey Goliath 6x6 - това е Chevrolet Silverado в изпълнение на Trail Boss, като е направен редизайн напълно в съответствие с традициите на ателието. Пикапът е получил изцяло ново задно окачване, допълнителни колела, гуми за всякакви терени, както и специални предни и задни брони, светодиодни фарове, специално разработена платформа за товари, допълнителна оптика и др. 

Ясно е, че в салона са настъпили някои промени, но за съжаление засега няма информация за тях. Няма дори снимки на салона.

Впрочем, основното оръжие на бруталния пикап е двигателят му. След като върху него са се потрудили инженерите на Hennessey, 6.2-литровият V8, който е оборудван с механичен компресор, вече развива 715 к.с. и въртящ момент 915 Nm. Създателите на "Голиата" уверяват, че ускорението до 100 км / ч е само за 4,5 секунди (и това е с половин секунда по-бързо от Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6). Освен това те са готови да дадат на чудовищния пикап тригодишна гаранция. /auto.blitz.bg

Ателието Hennessey вече обяви, че иска да направи Goliath 6x6 сериен и планира да пусне 24 екземпляра на уникалния пикап. Те могат да бъдат закупени и извън САЩ, но базовата цена за всеки "Голиат" е 375 хил. долара.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Heyzo
    27.09.2018 18:21
    Това е лайнояд не е Голиат. С интерес очаквам да видя видео в което потъва в кал до пода .