Създадоха електромобил, поглъщащ замърсяванията от околната среда

  • 14.07.2021 8:39 /
  • 1483 /
  • 0
Създадоха електромобил, поглъщащ замърсяванията от околната среда

Проблемът със замърсяването на околната среда не губи своята актуалност. При това ситуацията става все по-лоша с всяка изминала година. 

Увеличението обаче на всякакви нестандартни решения ни помага да се надяваме на скорошен изход от ситуацията. 

Например, наскоро британският дизайнер Томас Хедъруик проектира автомобил, способен да почиства околната среда. 

Разработката на дизайнера 

От идеята Томас Хедъруик вече са се заинтересовали в различни страни по света. Пълноценното производство на модела се планира да започне в Китай. 

В Поднебесната ще бъде и основният пазар. Автомобилът поглъща замърсяванията в околната среда, а ситуацията с екологията в Китай си остава доста сериозна. 

Критиците обаче се придържат към друго мнение. 

Скептиците са убедени, че това решение на дизайнера може да си остане само концепеция. 

Томас Хедъруик е доста известен и авторитетен дизайнер, но основното направление на работата му са промишлените сгради и офисни центрове. С автомобилен транспорт мъжът до сега не е бил свързван. 

Решения

Самият автомобил е доста футуристичен. Транспортното средство е получило огромен панорамен покрив, вътре има няколко регулируеми седалки. При това, при необходимост, те могат да бъдат превърнати в кревати за спане. В центъра на салона е разположена малка сгъваема маса. Тя може да бъде използвана за провеждането бизнес разговори с партньора. 

Предната решетка на радиатора, както се планира, ще бъде оборудвана със специален филтър. Устройството ще изсмуква въздиха от околната среда и ще филтрира замърсяванията. 

Дизайнерът твърди, че филтърът ще трябва да се сменя около един път в годината. 

Това решение е доста необичайно. Вероятно, в бъдеще подобни филтри може да бъдат поставени и на други автомобили. 

Дали обаче реализирането на такива проекти ще помогне за преодоляването на ситуацията със замърсяването в големите градове?

КОМЕНТИРАЙ