Syberia RS: Още един джип на базата на класическо Porsche 911 ВИДЕО

  • 04.05.2020 8:30 /
  • 1070 /
  • 0
Syberia RS: Още един джип на базата на класическо Porsche 911 ВИДЕО

Германският производител на части за автомобилното окачване H&R Spezialfedern заедно с компанията Burkhard Industries са построили уникален кросов спортен автомобил на базата на  Porsche 953 с пълно задвижване, който е печелил ралито Париж-Дакар през 1984 година.

Porsche 953 с диференциално пълно задвижване е предшественик на по-скъпия и сложен Porsche 959, една от най-великите спортни коли на 80-те години на миналия век. 

И двете коли са побеждавали в Дакар, но ако Porsche 959 все пак е имало и гражданска версия и е било пуснато в серийно производство, то 953 не е излязло извън рамките на спортните хроники. 

Затова пък в наше време той е родил цяла вълна в тунинга: кросови конверсии на съвременни и класически заднемоторни Porsche започнаха да се появяват със завидна честота, и Syberia RS е един от най-ярките примери. 

Porsche 953

Основата на този проект е обикновено купе на Porsche 911, произведено през 1986 година и до скоро намирало се в Япония. 

Относно доработките на силовия агрегат нищо не се казва, но резултатът от работите по ходовата част се виждат веднага: спортната кола има силно увеличен просвет, разширени арки за колелата и високопрофилни "зъбати" гуми. 

Окачването е изцяло ново, разработено е от специалистите на H&R Spezialfedern, компонентите са подпирани по такъв начин, че колата да може да се кара по всякакъв тип пътища, а не само по камъни и дюни.  

На снимки може да се видят метални перфорирани брони (предният е с лебедка), допълнителни фарове, багажник за експедиции на покрива и нови ауспуси. 

В салона е инсталиран тръбен каркас за безопасност, седалки Recaro и спортен волан Momo.

Оригиналното табло с приборите е обшито с велур. Скоростният лост е удължен, както при редица модели за рали, до него е разположен още по-дългата и внушителна ръчка за ръчната спирачка. 

С оглед на това, че задвижването е останало задно, може да се очаква, че с такава ръчка няма да е никак трудно Syberia RS да бъде изпратена в дрифт. 

Кой си е поръчал този проект и колко е струвал, не е известно, но е очевидно, че щом точно H&R Spezialfedern са решили да съобщят за творението на света, то явно няма да е трудно за тях да направят още един такъв.

 

КОМЕНТИРАЙ