Съветски трактори в яростна битка: Беларус против ЮМЗ ВИДЕО

  • 26.10.2020 7:34 /
  • 2988 /
  • 0
Съветски трактори в яростна битка: Беларус против ЮМЗ ВИДЕО

"Кой ще издърпа кого, ако..." - този въпрос в определена възраст задължително си задават всички момчета. 

Авторите на канала в Youtube OFFROADER вече са пораснали, но все пак решиха повече да не се терзаят от тези мисли и организираха реално състезание по теглене на желязно въже. 

В битката участват два доста известни трактора в Русия и страните от бившия социалистически блок: МТЗ-892 Беларус и ЮМЗ-6.

Веднага трябва да се отбележи, че формално силите им не са равни. Тракторът ЮМЗ-6 се е произвеждал от 1970 до 2001 година, макар и да е бил модернизиран многократно, като най-мощната му версия разполага само с 62 конски сили. 

МТЗ-892 Беларус, който е модификация на легендарния МТЗ-80 ( производството му започва през 1974 година), вече си е съвременен трактор.

Той, както и ЮМЗ-6,  разполага с 4-цилиндров дизел, но мощността тук е 90 конски сили, при което в съчетание с доста по-широки гуми. 

Но не всичко е толкова еднозначно, както е по-книга. За сметка на умелите действия на водача ЮМЗ-6 е готов на няколко пъти в хода на състезанието да наклони везните в своя полза. Всичко приключва, както се и очаква, със смях и празнуване на победа, което остава зад кадър.

КОМЕНТИРАЙ