Световни експерти посочиха най-добрите мултимедийни системи в колите за 2020 г.

  • 17.09.2020 8:49 /
  • 2563 /
  • 0
Световни експерти посочиха най-добрите мултимедийни системи в колите за 2020 г.

Информационно-развлекателните системи станаха важна част от всеки нов автомобил. Може да се каже, че от техните екрани зависи популярността на модела на пазара. 

А щом информационно-развлекателните системи сега са толкова важни, то трябва да бъде съставена за тях отделна класация за удовлетворение на клиентите. Това решиха в J.D. Power и се допитаха до над 87 000 шофьори, собственици на нови коли, произведени през 2020 година. 

За най-добри са признати мултимедийните системи на четири коли. Те са Nissan Sentra и Dodge Challenger, Genesis G70 и BMW X6.

Информационно развлекателната система на Нисан Сентра е най-добра в малкия сегмент - повечето клиенти са много доволни от нея. Критики не предизвиква и работата на мултимедийната система Genesis G70, победила в класа на компактните премиум автомобили. 

Сред информационно-развлекателните системи в по-големите коли се отличава тази на Dodge Challenger, а BMW X6 има най-добрата мултимедия в сегмента на големите премиум автомобили.

Според изявлението на J.D. power, изследването е показало степента на удовлетворение на собствениците на транспортните средства от качеството, дизайна и характеристиките на мултимедиината система, включително и силата на звука на връзката с телефона. 

В компанията отбелязват, че основният проблем на тези системи е неудобството на дизайна на вижданата на екрана информация. 

Проблемът може евентуално да се реши със софтуерни обновления, но те също могат и да доведат до допълнителни проблеми. 

"Теоретично, дистанцонното отстраняване на проблемите е хубаво, но производителие трябва да се убедят, че това няма да влоши ситуацията в тази проблемна област", казва директорът за глобално качество на автомобилите на J.D. Power Брент Грубер.

Обновената мултимедийна система може да се окаж непозната и непривична за шофьора, което ще предизвика недоволство, особенно ако това не се забележи своевременно, например, по време на движение. 

КОМЕНТИРАЙ