Световни експерти казаха как ще изглеждат автомобилите само след 5 години

  • 14.02.2023 8:30 /
  • 11552 /
  • 3
Световни експерти казаха как ще изглеждат автомобилите само след 5 години

DXC Technology прогнозира как автомобилната индустрия ще промени отношенията ни с автомобилите през следващите пет години.

Връзката на водача с екосистемата от партньори и услуги на автомобилната индустрия ще се промени. В резултат на това ще се появят пет тенденции.

1. Софтуерът на вашия автомобил е също толкова важен, колкото и логото му.

Софтуерно дефинираните превозни средства (SDV) ще бъдат известни повече със своя потребителски интерфейс, отколкото със своите спецификации и компания.

2. Вашият автомобил ще се актуализира сам и ще предлага актуализации при поискване.

Тъй като автомобилите имат все повече софтуер и свързани с интернет, способността им да се самовъзстановяват и самоактуализират ще се увеличи. Колата ще трябва да извърви дълъг път, преди да стане интерактивна като нашия телефон, но е ясно, че еволюцията е подобна.

3. За поколението Z, притежаването на кола може да се превърне в нещо от миналото.

Благодарение на хибридната работа много служители вече не трябва да шофират до офиса всеки ден. Младите хора искат удобството на колата, но не искат традиционния модел на собственост, който обикновено е скъп, отговорен и негъвкав.

Схемата „плащайте за кола само когато имате нужда от нея“ ще става все по-популярна. Опции: абонамент, каршеринг или еднократна услуга под наем.

4. Вашият автомобил ще си уговори среща със сервиза, преди да разберете, че има проблем.

Свързването, вградено в превозните средства, ще позволява на механиците да получават диагностична информация предварително, за да могат да поръчат частите, от които се нуждаят.

Това ще освободи шофьорите от част от отговорността за идентифициране на проблеми с поддръжката на превозните средства и ще подобри пътната безопасност.

5. Вашият бъдещ електрически автомобил може да работи с водород.

В много градове по света шофьорите вече трябва да чакат повече от час, за да заредят своя електрически автомобил на обществени зарядни станции.

Изследователите виждат алтернатива в превозните средства с водородни горивни клетки.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Пешо
    14.02.2023 13:23
    За вас не зная, но аз не се изумих!
  • [email protected]
    14.02.2023 14:46
    Обикновените момичета искат секс точно сега, обичат да сучат и да дават в задника. По-готино е от тиндер, проверете го сами: http://redirect.sk/kiska
  • Цимбала
    15.02.2023 16:27
    Като абсолютни изчадия!