Шведска електрическа кола ще бъде доставяна разглобена на купувачите ВИДЕО

  • 01.12.2023 9:50 /
  • 6354 /
  • 3
Шведска електрическа кола ще бъде доставяна разглобена на купувачите ВИДЕО

Поръчките за свръхлекия електрически автомобил Luvly O, представен още през пролетта от стокхолмския стартъп Luvly за градска дистрибуция, започнаха да растат. Клиенти са служби за доставка, фирми и частни лица.

Двуместният Luvly O с малки размери се присъедини към европейския малък автопарк от вече познатите Renault Twizy и Citroën Ami.

Автомобилът, както отвън, така и отвътре, има минималистичен дизайн без ни най-малка нотка на лукс. Няма дори радио с дисплей: музиката или новините са директно от смартфона на водача.

В днешно време градската логистика с пренаситен трафик и недостиг на места за паркиране претърпява трансформация, извършва се постепенен преход от гигантизма на превозните средства към малките и икономични автомобили.

Търсенето от страна на фирмите за доставка на подобни автомобили способства за по-ниска цена за и ниските експлоатационни разходи.

Частни лица също проявяват интерес към новата кола: според проучване средностатистическият европеец изминава 33 км на ден с кола, превозвайки един или двама души из града с ниска скорост. "Шведът" отговаря точно на тези изисквания.

Шведските конструктори също са заимствали идеята от IKEA, която доставя мебелите си за сглобяване в плоски опаковки. Luvly също така ще доставя комплекти за колата до лицензирани регионални центрове, където те могат лесно да бъдат сглобени в завършен автомобил.

Вижте първия електромобил на Xiaomi, разсекретиха напълно интериора СНИМКИ

Когато е разглобена, машината заема много по-малко място: контейнер, който може да побере 4 готови машини, включва плоски кутии с части за 20 машини. Това значително намалява транспортните разходи и е по-малко вредно за околната среда.

Двуместният Luvly O тежи само 450 кг и развива скорост до 90 км/ч. Едно зареждане на батерията стига за 100 км, което е напълно достатъчно за ежедневна логистика на жителите на града.

Представиха компактен градски електромобил само за $6600 ВИДЕО

Неговият размер от само 2,7 метра дължина и 1,44 метра височина му позволява да се вписва удобно в градския трафик и да се възползва спрямо по-големите автомобили.

Производителят е потвърдил цената, която е 10 000 евро.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bers
    01.12.2023 23:51
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex
  • РЕАЛИСТ
    02.12.2023 17:27
    Китайците правят много по красиви и евтини Ел. коли .Просто парите са много за тази грозна кола.
  • опетков
    03.12.2023 11:56
    Много грозно и уродливо нещо. Не би трябвало изобщо да се пуска по улиците.