Суперавтомобил за 4 млн. долара катастрофира, части се разлетяха на 200 метра СНИМКИ

  • 10.03.2024 11:50 /
  • 5144 /
  • 0
Суперавтомобил за 4 млн. долара катастрофира, части се разлетяха на 200 метра СНИМКИ

Ferrari Enzo е един от най-емблематичните автомобили на марката. Построен е в чест на основателя на компанията Енцо Ферари.

Произведени са общо 400 такива суперавтомобила. На пазара на употребявани автомобили Ferrari Enzo с малък пробег струват над 4 милиона долара. Тази седмица един от тях беше сериозно повреден на аутобана близо до новото представителство на Ferrari в Мюнхен.

Както се вижда от снимките, публикувани от Мюнхенската полиция, суперавтомобилът е напълно лишен от предната част на каросерията. Бронята, предният капак и фаровете са откъснати, а предното колело от страната на водача и компонентите на окачването са силно повредени. От снимките е трудно да се определи дали карбоновият монокок под колата е повреден.

Според полицията, докато наближавал изхода на Нойхерберг, шофьорът изгубил контрол и се блъснал в разделителното ограждение. Много скъпите части на суперколата са се разхвърчали от удара и са повредили една от колите. Отломки от Enzo са отлетяли на повече от 200 метра от мястото на инцидента. В резултат на това са пострадали трима души.

Според информацията, колата е била управлявана от механик или служител на новото официално представителство, споменато по-горе. Но тази информация не е официално потвърдена.

Кардинално преобразен: Показаха новия Dodge Charger ВИДЕО

Въпреки сериозните щети, колата може да бъде ремонтирана. Вярно, че ще е много скъпо, но има смисъл. Реставрирано Ferrari Enzo, което беше разкъсано на две части при скорост от 260 км/ч през 2006 г., беше продадено на търг десет години по-късно за 1,75 милиона долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ