Строг закон за електромобилите ще действа в ЕС от 1 юли

  • 13.06.2019 8:43 /
  • 16920 /
  • 2
Строг закон за електромобилите ще действа в ЕС от 1 юли

От 1 юли в Европейския съюз влиза в сила закон, който задължава електрическите превозни средства да издават звук при движение. Тази мярка е насочена към безопасността на велосипедистите и пешеходците, съобщава EuroPulse.

Сега при скорост до 20 километра в час, електрическите автомобили се движат почти безшумно, защото нямат двигател с вътрешно горене.

Българин изобрети кола, която ще промени бъдещето на човечеството! (СНИМКИ)

Според британската асоциация, която предоставя помощ на хора с увредено зрение и слух, предоставяйки им кучета-водачи и рехабилитационни услуги, пешеходците са с 40% по-склонни да попаднат под колелата на електрическите превозни средства, отколкото под тези на обикновените автомобили.

Заради новия закон, на електрическите автомобили, които ще се продават в ЕС, ще започне инсталирането на специални предупредителни системи. Звуците ще трябва да се променят в зависимост от скоростта:колкото по-бързо кара електромобилът, толкова по-силен е сигналът. Имитация на шума на двигател с вътрешно горене обаче не се изисква. Някои производители вече са представили опции за предупреждение, подобни на "звуците на космическия кораб"/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • dokolenkov
    13.06.2019 9:03
    "пешеходците са с 40% по-склонни да попаднат под колелата на електрическите превозни средства"... Blizz... преводачите ви и те са малоумни. Не само списвачите на тоя кенеф
  • taka e
    13.06.2019 14:13
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2HKWzdH