Страховито ВИДЕО показа защо не трябва да се изпреварва в насрещното в тунел

  • 29.07.2021 10:50 /
  • 8229 /
  • 0
Страховито ВИДЕО показа защо не трябва да се изпреварва в насрещното в тунел

Автомобилните тунели са към групата транспортни обекти с повишена опасност и то с основателна причина: всяка грешка на водача в тях може да има много по-тежки последици, отколкото в открити пространства. А какво задръстване може да създаде дори малък инцидент...

В тунела Деринер между градовете Артвин и Юсуфели (Североизточна Турция, на границата с Грузия) собственикът на лек автомобил е решил да изпревари бавно движещ се пред него автокран.

Шофьорът е преминал в лентата за насрещно движение, без да се притеснява от забраната за тази маневра, както и ограничената видимост, тъй като пътят завивал в лявата част на пътя. Камерите, поставени навсякъде, явно също не са го смутили.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Няма да повярвате какво се случи при тази катастрофа

В най-добрите традиции на холивудските екшъни към него се приближава не просто тежък камион, а бензиновоз пълен с гориво.

Бързащият шофьор нямал друг избор, освен да се блъсне челно или да се опита да избегне сблъсъка, преминавайки бавно пълзящия автокран. Той избрал втория вариант и, както се вижда от видеото, последиците са страховити.

Разбира се, той не успява да завърши изпреварването навреме и каросерията на автомобила му е смачкана между двата камиона.

Зрелищна катастрофа с рядка суперкола Porsche за $750 хиляди ВИДЕО

Но най-важното е, че сблъсъкът не е възпламенил бензиновоза и не се е достигнало до пожар и по-сериозни последствия.

Шофьорът на автомобила е жив и сравнително здрав, както и двамата му пътници. И тримата са се отървали с леки натъртвания и уплаха, която няма да забравят до края на живота си. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ