Стил, изящност и технологии: Vespa представи електрическия скутер Elettrica във формата на класически мотопед (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 09.09.2018 11:20 /
  • 8139 /
  • 0
Стил, изящност и технологии: Vespa представи електрическия скутер Elettrica във формата на класически мотопед (СНИМКИ/ВИДЕО)

Vespa - без преувеличение е легенда, икона на стила в света на мотопедите. Vespa се произвежда от концерна Piaggio от 1946 година насам. И сега настана времето за промяна. Прекрасното е, че всички те са отвътре.

Външно Vespa Elettrica изглежда същият като обикновените мотопеди с бензинови двигатели - това вероятно е удачно решение, защото никой не е създал по-красив скутер.

Elettrica ще има литиево-йонна батерия и електродвигател, който ще осигурява постоянна мощност от 2 кВт и максимална от 4 кВт при максимален въртящ момент от 200 Nm. Зареждането на батерията е достатъчен за около 100 километра и можете да зареждате мотопеда за 4 часа.

Компанията също така подготвя хибриден скутер Elettrica X, съчетаващ батерия, генератор и с бензинов двигател. Такъв модел може да преодолява на чиста електрическа енергия до 50 км.

Elettrica и Elettrica X ще могат да се интегрират със смартфони, които могат да се управляват чрез 4,3-инчов цветен TFT дисплей. На екрана се показват показателите на самия мотопед, като например скоростта и енергийния резерв на батерията, а също така показва известия за входящи повиквания и съобщения. За още по-голямо удобство и безопасност, клиентите ще могат да се сдобият с каска с вградени слушалки и Bluetooth интерфейс.

Piaggio Group обещава да изкара машината на пазара в началото на следващата година. Ориентировъчната цена на Vespa Elettrica е около 6000 евро. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ