Stellantis, Volvo и VW искат да се върнат в Русия

  • 21.06.2022 8:49 /
  • 4878 /
  • 3
Stellantis, Volvo и VW искат да се върнат в Русия

Западните автомобилни компании Stellantis, Volvo и VW искат да възобновят дейността си в Русия. Това твърди губернаторът на Калужска област Владислав Шапша, който по-рано заяви, че възобновяването на автомобилното производствов региона е негова първостепенна задача. 

Трябва да се припомни, че в Калужска област се намират три завода, собственост на чуждестранни производители - "Фолксваген Груп Рус", "Волво" и "ПСМА Рус" (Stellantis и Mitsubishi).

"Трудно е да се говори за срокове, защото това е много сложен и комплексен процес. Аз няма да назовавам компаниите, но някои възнамеряват в нак-скоро време да възобновят работата си, другите разбират, че тази година те едва ли ще успеят да направят това, но те полагат всичките усилия, за да може колкото се може по-скоро да започнат работа", твърди губернаторът. 

Тоест, водят се преговори с автомобилните производители и с всичките участници, заинтересовани от възобновяването на производството. 

При това Шапша подчертава, че заводите са прекратили своята дейност само заради дефицит на части, предизвикан от срива във веригите за доставки. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Искат
    21.06.2022 13:57
    ....ама друг път...
  • sidergey
    21.06.2022 22:27
    ТОВА СА МЕЧТИ НА РУСИЯ НО НЕ И НА ТЕЗЗИ ФИРМИ.....СВЪРШИ СЕ СЪС ЗАПАДНОТО АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ В РУСИЯ.... НЕКА РУСИЯ ДА СИ ПРАВИ ТАНКОВЕ С МАРКАТА МОСКВИЧ,ЗАЗ, МОЛГА И Т.Н.....
  • Волво разбирам
    22.06.2022 8:00
    ама кой нормален човек кара все още VW?! Това си е икономическо самоубийство да си вземеш таратайка абонирана за сервиза!