Станаха ясни характеристиките и цената на новия Kia Niro СНИМКИ

  • 21.01.2022 10:50 /
  • 12366 /
  • 1
Станаха ясни характеристиките и цената на новия Kia Niro СНИМКИ

Новото поколение на Kia Niro се отличава със смел и стилен външен дизайн, просторен минималистичен интериор с качествени и екологични материали, усъвършенствани електрифицирани агрегати и системи за безопасност.

Освен това автомобилът притежава и модерни функции за свързаност - всичко това, за да създаде "интуитивно, спокойно и безстресово шофиране" за потребителите.

Кросоувърът Niro се появи в гамата на Kia през 2016 г. Той стана първият хибриден автомобил на марката и оттогава се представя добре на пазара.

Продажбите на новото поколение Niro стартираха на родния пазар в Южна Корея, а през следващите месеци кросоувърът ще бъде пуснат в продажба и в други страни по света.

Заедно с обявяването на старта на продажбите Kia разкри и всички подробности за новата кола, които не бяха достъпни досега.

В Южна Корея Kia Niro 2022 струва 26,6 милиона вона - около 19 650 евро по текущия обменен курс. Новият Niro ще се предлага с мека хибридна конфигурация, състояща се от 1,6-литров бензинов двигател с мощност 105 к.с., електромотор с мощност 32 кВт (44 к.с.), шестстепенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител DCT и литиево-йонна батерия. 

Комбинираната мощност на системата е 139 к.с. - същата като на предишния хибриден Niro.

Революционният модел Kia EV6 предизвика невероятен интерес СНИМКИ

Задвижването има специален режим Green Zone Drive, с който кросоувърът става възможно най-екологичен, като изключва бензиновия двигател, и може да се движи в паркови зони или градски центрове, където неелектрическите превозни средства са забранени.

Пробегът само на електричество не е уточнен, затова можем да предположим, че остава същият като този на модела от предишното поколение - 42 км.

Новият Kia Niro има среден разход на гориво от 4,8 литра бензин на 100 км в стандартен режим, което е с 0,2 литра по-малко от предшественика му.

Интериорът на кросоувъра, както и екстериорът му, имат много общи черти с изцяло електрическия Kia EV6. Подобно на последния, Niro има два екрана, обединени в един, сензорен екран за управление на климатика и шайба за управление на трансмисията.

В тапицерията са използвани рециклирани и екологични материали, особено в тапицерията на седалките с тъкан от евкалиптови листа.

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • МИЛЕНИУМ
    22.01.2022 4:38
    играчка за милионери