Станаха ясни новите правила за движение по пътищата и пътуванията в европейските страни

  • 26.02.2023 10:50 /
  • 46627 /
  • 4
Станаха ясни новите правила за движение по пътищата и пътуванията в европейските страни

Нови правила за движение ще влязат в сила в Германия и други европейски страни през 2023 г. Експерти по трафика от Autoclub Europa (ACE) обясняват какво трябва да се има предвид при планиране на пътувания от 2023 г. нататък.

Пътуване с влак - от 7 юни 2023 г. в целия Европейски съюз ще се прилагат по-широки права на пътниците, пише auto-press. Например засилват се правата на хората с ограничена подвижност.

От средата на следващата година те ще могат да получават помощ при качване и слизане от всички влакове. Регионалният трафик досега беше изключен от това.

В бъдеще хората с увреждания могат да поискат тази подкрепа до 24 часа преди началото на пътуването си, а не 48 часа преди това, както беше досега.

За да се гарантира, че велосипедите могат да бъдат взимани със себе си, доставчиците трябва също така да зададат заявка за капацитет за местата за паркиране на велосипеди, така че да могат да се правят резервации и за тях.

Освен това железопътните компании трябва да издават единен билет за всички участъци, ако ги експлоатират сами или чрез дъщерни дружества. Това улеснява пътниците да получат обезщетение, ако изпуснат свързващ влак по пътя. Решаващият фактор е колко късно пристигат на местоназначението си.

Плащане в чужбина - функцията Maestro на много джиро карти ще бъде премахната на 1 юли 2023 г. Досега тази функция беше необходима за теглене на пари в чужбина с немски джиро карти или за плащане в магазини.

Но до този период могат да се издават карти с Maestro функция и да се използват до изтичане на валидността им. От банките зависи каква алтернатива ще предложат на своите клиенти.

Ето в кои европейски държави се купуват най-много електрически коли и каква е ситуацията у нас

Австрия - още на 1 октомври 2022 г. бяха направени множество промени в правилата за движение по пътищата в Австрия за защита на велосипедисти, пешеходци и деца.

Както в Германия, велосипедистите могат да бъдат изпреварвани само при странично разстояние от най-малко 1,5 метра в населените места и 2,0 метра извън населените места.

В края на велоалеята превозните средства вече трябва да се редуват в градските зони, ако велосипедистът остане в същата посока.

В зоните на автобусни и трамвайни спирки е разрешено преминаването на автомобили само от страната, където не се качват и не слизат пътници. Ако вратите на автобуса и влака вече са затворени, автомобилите могат да минават от тази страна отново с темпото на ходене.

По улици които са разположени в непосредствена близост до училищата движението на моторни превозни средства ще бъде забранено в учебните дни в определени часове.

Франция - през тази година там ще бъдат създадени различни екологични зони. По тях тогава ще могат да се движат само автомобили със съответния стикер. От 1 юли 2023 г. в екологичната зона ZFE-m в Париж може да се влиза само с автомобили и кемпери до 3,5 тона, които имат оранжев екологичен стикер Crit'Air 2.

От януари в района на Монпелие може да се кара само с тъмночервена значка Crit'Air 4 и вече не с Crit'Air 5. Екологичните зони в Ница и Тулуза, които вече са постоянно установени, това ще се прилага за всички превозни средства от 2023 г.

От следващата година нарушенията на забраните за шофиране в Страсбург и 33-те асоциирани общини също ще бъдат наказвани все по-строго.

BMW представи "Желязната Ани" - уникален ретро мотоциклет в авиационен стил СНИМКИ

Италия - ако искате да шофирате по крайбрежния път на Амалфитана по време на Великденските празници, трябва да внимавате. По време на Великден, т.е. от 7 до 10 април и от 24 април до 2 май 2023 г., Amalfitana на юг е достъпна само в ограничена степен между 10:00 и 18:00 часа.

Само автомобили с четен номер в регистрационния номер имат право да се движат в четни дни и обратно в нечетни дни.

Венеция ще изисква платено допускане в бъдеще. Всъщност от 16 януари вече трябваше да се начислява входна такса от шест евро на ден. Но сега този срок е отложен с шест месеца. Цената може да варира в зависимост от големината на туристическата тълпа.

Ако резервирате навреме, можете да си спестите от цената. Билетите могат да бъдат резервирани онлайн предварително и представени под формата на QR код. Всеки, който остане да преспи в италианския град-лагуна, живее там или е роден там, не се нуждае от входен билет.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Запорожец
    27.02.2023 0:30
    Фашизма няма граници
  • Иван
    27.02.2023 7:43
    Ще си разплета жилетката
  • Капитана
    27.02.2023 11:20
    Евролигофрени!
  • Поручик Галицин
    27.02.2023 11:22
    В наше село могат да влизат мъже само с над 20 Санта паламарки!Дебилията на Европа няма граници!