Стана ясно от какво най-много се страхуват шофьорите

  • 21.08.2019 9:00 /
  • 3034 /
  • 0
Стана ясно от какво най-много се страхуват шофьорите

Във Великобритания попитали шофьорите и установили, че непознатите пътища са основният страх, който ги преследва. 

Според статистиката те би трябвало да се страхуват от съвсем други неща. 

Допитването е било организирано от британската школа Red Driving School. То показало, че от непознатите пътища се боят 38% от участвалите в допитването шофьори. 

На второ място се нареждат агресивните шофьори, с които човек може да се сблъска на пътя - 35% са избрали този отговор за най-големия си страх. 

Други 17% се страхуват от велосипедисти и само 1% се страхува от пешеходците, които неочаквано могат да изскочат пред автомобила им. 

Тези резултати е любопитно да бъдат сравнени с данните на Министерството на транспорта, което е разказало за реалните заплахи на пътя, пише msn.com.

40% от всичките ПТП-та във Великобритания се случват през нощта, въпреки това, че нощното шофиране безпокои само 9% от участвалите в проучването. 

Лошата пътна обстановка е довела до 12.6% от нещастните случаи, а грешките на шофьорите и опасното шофиране са станали причина за 71% от катастрофите.  

Какво правят шофьорите, за да се успокоят, когато са зад волана? 

25% от участвалите са заявили, че слушат музика, при това други 18% са отговорили, че, напротив, изключват музиката, за да не ги нервира. 

Дълбокото бавно дишане, назалния спрей и другите традиционни методи за отпускане са използвани от малцина, докато 10% просто приемат безпокойството като даденост, която не се опитват да подтиснат.  

"Отчитайки разнообразието от пътища във Великобритания, не е учудващо, че те могат да предизвикат безпокойство у някои шофьори", отбелязва Ян Макинтош, генерален директор на Red Driving School.

Той съветва шофьорите, които избират непознати пътища, първо да проучат техния тип и да решат, дали не си струва да се тръгне по друг маршрут. 

Ако почувствате, че изпадате в паника, трябва да се откажете от кофеина и да направите дихателна гимнастика, да отворите прозорците, да се опитате да се отпуснете, съсредоточавайки се върху управлението на автомобила. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ