Стана ясно кой ще произвежда новия VW Passat

  • 08.03.2022 9:25 /
  • 18295 /
  • 2
Стана ясно кой ще произвежда новия VW Passat

Skoda разработва следващото поколение на VW Passat с вътрешен код B9. Моделът ще бъде малко по-голям и още по-практичен, отколкото по-рано. Но става дума само за комбито, седанът повече няма да се произвежда, защото въпросната каросерия въобще не се радваше на популярност сред купувачите. Статистиката сочи, че 90% от купувачите са избирали именно комбито. 

За първи път Volkswagen е поверил разработката на новото поколение на модела на дъщерната си компания Skoda.

Тя ще отговаря не само за разработката на следващата Skoda Superb, но и за Пасата, който ще бъде пуснат в продажба през 2023 година. И Superb, и Passat ще са построени на модифицираната платформа MQB.

Вече е известно, че автомобилът ще е с увеличена колесна база и ширина. Ще има промени в предната част, фаровете ще станат по-тънки. Стоповете ще са разположени по-ниско, бронята също ще има променен вид. 

Според информация на компанията, дизайнът на автомобила вече е одобрен и той ще бъде консервативен. 

Що се отнася до задвижването, MQB допуска предно и пълно задвижване, както и дизелови и бензинови двигатели, които ще са проектирани като плъг ин хибриди. Също се предвижда и версия Alltrack.

Както вече споменахме, седан Пасат вече няма да има, в качеството на замяна производителят ще пусне изцяло електрически ID.6.

Според "Зелената програма", концернът е задължен да има в моделната си гама определен процент електрически автомобили, дори и прогнозираното търсене на тях е съмнително. 

Трябва да припомним, че бъдещето на Passat, като модел, бе известно време под въпрос, но в края на краищата главните босове решиха да запазят модела. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • филанкиши
    09.03.2022 6:23
    КОЙ? ТУРЦИТЕ ЛИ?
  • ПЛЕВЕЛА БОЙКО И
    09.03.2022 18:30
    ЗАЙЦИТЕ ОТ ЗАЙЧАРНИКА ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И КОЛАТА И БАРАБОНКИТЕ ОТ КОИТО ЩЕ Я СГЛОБЯВАТ !