Стана ясно кои са най-продаваните и популярни автомобили в света СНИМКИ

  • 17.10.2021 11:50 /
  • 4111 /
  • 0
Стана ясно кои са най-продаваните и популярни автомобили в света СНИМКИ

Паниката около COVID-19 е оказала влияние при продажбите, но по-скоро става въпрос за количеството на продадените автомобили.

Позициите в класацията също се променят в сравнение с предишните години - популярността на кросоувърите нараства в световен мащаб. Рейтингът за популярността на колите е публикувана от изданието AutoExpress.

Toyota Corolla: 1 150 000 продадени коли

Corolla бе най-продаваният автомобил в света през 2019 г., а през 2020 г. запазва лидерската си позиция. Въпреки че продажбите са намалели с 8% на годишна база. До голяма степен този успех се дължи на популярността на автомобила в САЩ, въпреки намаляващия интерес към седаните като цяло.

Toyota RAV4 1 070 000 продадени коли

Второто място по продажби в световен мащаб се заема от друг модел на Toyota - всъдеходът RAV4. Благодарение на ръста в продажбите на всъдеходите от среден клас моделът отбелязва 10% увеличение на продажбите на годишна база и намалява разликата с Corolla.

Ниските експлоатационни разходи, плавното шофиране и дръзкият стил допринасят за успеха на модела, а новият хибриден вариант разширява привлекателността на RAV4.

Класация на автомобилните марки, от които собствениците са най-доволни

Honda CR-V: 885 000 продадени коли

Още един японски всъдеход е в челото на класацията - Honda CR-V е с 885 000 продадени екземпяра през 2020 г. Подобно на RAV4, CR-V е част от класа на големите семейни всъдеходи, най-популярния сегмент в света, в който заема 12% от общия пазарен дял. CR-V е добре изработен, практичен и добре оборудван.

Nissan Sentra: 705 000 продадени коли

Той заема същия сегмент, в който се продава Corolla, като продажбите на Sentra са се увеличили с 3% на годишна база въпреки общия спад от 14% в продажбите на компактни седани.

Toyota Camry: 635 000 продадени коли

Toyota Camry завършва челната петица с 635 000 продадени екземпляра. Camry е по-голям седан от Corolla, чийто пазарен дял в клас D е 20%. Подобно на Corolla, Camry е много популярен сред купувачите в САЩ заради просторния си салон и високата си надеждност.

Класация на най-добрите в технологично отношение автомобили

Ford F-150: 620 000 продадени коли

След дълги години на върха, Ford F-150 остава един от най-продаваните автомобили в света. През 2020 г. той загуби две места в класацията, като от 4-то падна на 6-то място. Не е изненадващо, че F-150 е изключително успешен на американския пазар - той е най-продаваният автомобил в Америка от 1980 г. насам благодарение на комбинацията от практичност, комфорт и достъпност.

Honda Civic 560 000 продадени коли

Honda Civic се състезава в клас, доминиран от гореспоменатите Toyota Corolla и Nissan Sentra, като продажбите му са намалели със 17% през миналата година. Въпреки това Honda продаде 560 000 екземпляра, което я постави в челната десетка.

Външният вид може и да не се харесва на всички, но мощните двигатели и практичността на Civic са се доказали сред шофьорите по целия свят.

Honda HR-V 560 000 продадени коли

HR-V е третият автомобил на Honda в този списък в класа на компактните всъдеходи. Миналата година този сегмент отбеляза едни от най-добрите си резултати, като общите продажби спаднаха само с 1%.

Продажбите на HR-V обаче са намалели с 11%, тъй като купувачите очакват пускането на изцяло нов модел с хибриден двигател през тази година. Въпреки това настоящият HR-V предлага добро съотношение цена-качество и много пространство.

Chevrolet Silverado: 500 000 продадени коли

Chevrolet Silverado е един от двата американски пикапа, които попадат в челната десетка тази година. Silverado отдавна изостава от Ford F-150 по нетни продажби, но с продажби от 500 000 екземпляра наваксва с данните за продажбите през 2019 г., когато F-150 имаше спад.

Подобно на Ford, стойността, размерите и издръжливостта на Chevrolet го правят предпочитан от американските купувачи.

Honda Accord: 500 000 продадени коли

С 500 000 продажби през миналата година той се нарежда на второ място след Toyota Camry в класа на големите седани и предлага страхотен дизайн и оборудване. Въпреки това, както и при повечето от най-продаваните автомобили тази година, продажбите на Accord са се увеличили значително спрямо предходната година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ