Стана ясно кои коли се крадат най-лесно и каква е причината

  • 24.09.2022 9:50 /
  • 113572 /
  • 2
Стана ясно кои коли се крадат най-лесно и каква е причината

Според данните на Застрахователния институт за безопасност на движението в САЩ (IIHS) някои автомобили Hyundai и Kia са "лесни мишени" за автокрадците и броят на заявленията за кражба на тези автомобили се увеличава.

Това е установено в проучване на IIHS, в което се обяснява също така защо автомобилите на двете южнокорейски компании се крадат по-често от други марки.

Всъщност, според изследването се оказва, че най-често се крадат автомобилите на Hyundai и Kia, произведени между 2015 и 2019 г. Причината е, че много от тези коли не са оборудвани с електронен имобилайзер, който блокира системата за запалване в случай на кражба.

"Нашите по-ранни проучвания показват, че след въвеждането на имобилайзерите броят на кражбите на автомобили е намалял драстично. За съжаление Hyundai и Kia изостават от другите производители на автомобили по отношение на въвеждането на имобилайзерите в стандартното оборудване", обяснява Мат Мур, старши вицепрезидент на Highway Loss Data Institute.

Избраха най-добрите ванове на годината СНИМКИ

Много модели, произведени през указаните години, са оборудвани с имобилайзери само в топ версиите. Няма такива във версиите от базовия и средния клас.

Ако автомобилът ви не е оборудван с имобилайзер, експертите съветват да го оборудвате с каквато и да е допълнителна система против кражба: колкото по-дълго престъпникът се опитва да извърши кражбата, толкова по-вероятно е да предпочете друг автомобил. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Българин
    24.09.2022 12:35
    Какво ме боли .......я, какви коли се крадат в САЩ!?!
  • Ивайло
    25.09.2022 3:06
    Мале,колко сте прости. Чак и проучване сте направили. След 1995-6 98% от колите имат имобилайзер.