Стана ясно какво дразни най-много шофьорите на камиони

https://auto.blitz.bg/novini/stana-yasno-kakvo-drazni-nay-mnogo-shofyorite-na-kamioni Auto.blitz.bg
Стана ясно какво дразни най-много шофьорите на камиони

Холандската компания за набиране на персонал Logistic Force в свое проучване установи, че кола, която излиза на пътя точно пред камион, е най-голямата неприятност за шофьорите на камиони.

Трябва да се уточни, че в 93% от подобни случаи шофьорите на камиони е трябвало много бързо да натискат спирачките и да спират, за да избегнат сблъсък, именно поради действията на друг участник в движението, съобщава 40ton.net.

В тази статистика има един неприятен момент, който е болезнен за превозвача, изпращача и получателя. За 42% от шофьорите аварийното спиране е довело до повреда на превозното средство или товара.

Второто най-разстройващо и ядосващо шофьорите на тежките машини явление е, че водачите на автомобили изпреварват камион и след това намаляват значително скоростта.

Трето място заемат случаите, в които шофьори се движат по магистралата със скорост под 80 км/ч - пълзейки, а не карайки.

Спортна кола от филма „Да изчезнеш за 60 секунди“ е изоставена на улицата ВИДЕО

На четвърто място в проучването се нареждат шофьорите, които не използват мигачи на кръгови кръстовища.

ТОП 5 типични нарушения, на които шофьорите на камиони обръщат внимание, се допълва от хората, които използват телефона си и затова не се фокусират върху шофирането.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай