Стана ясно какви хора са тези, които харесват силния звук на изпускателната система

https://auto.blitz.bg/novini/stana-yasno-kakvi-xora-sa-tezi-koito-xaresvat-silniya-zvuk-na-izpuskatelnata-sistema Auto.blitz.bg
Стана ясно какви хора са тези, които харесват силния звук на изпускателната система

Проучване открои хората, които харесват силния звук на изпускателната система. Повечето хора, които харесват шумните изпускателни системи, са мъже. Феновете на силно звучащите изпускателни системи са получили в проучването високи оценки за садизъм и психопатия.

Ако имате кола със силна, модифицирана изпускателна система, може да сте ужасен човек, според ново проучване от Западния университет в Онтарио, Канада, пише "Ауто прес".

Ппроучването разглежда отношението на хората към шумните превозни средства. Тези, които се наслаждават на силни изпускателни системи, обикновено са мъже, с високи резултати за личностни черти, свързани със садизъм и психопатия.

Поръчано от професор Джули Айткен Шермер, изследването е любопитно относно това какъв човек би искал кола, която е по-шумна от нормалното.

Драматично: Кола полетя надолу по хълм, а шофьорът... ВИДЕО

Участващите в проучването са били попитани дали смятат, че шумните коли са готини, дали гледат на колите си като на продължение на себе си и дали биха модифицирали собствените си коли, за да направят звука от ауспуха по-силен.

Участниците също са попълнили и личностното проучване Short Dark Tetrad, предназначено да измери предразположението им към личностни черти като нарцисизъм, психопатия и манипулативност. Докато резултатите за нарцисизъм като цяло са им ниски, феновете на силния звук от ауспуха постигат по-високи резултати за психопатия и садизъм.

 

Горещи

Коментирай