Стана ясно как ще се променят имената на моделите на Audi

  • 21.09.2023 11:50 /
  • 26550 /
  • 2
Стана ясно как ще се променят имената на моделите на Audi

Audi не само развива линията си електромобили, но също така реши да усъвършенства стратегията си за наименованията на моделите.

Новите модели с двигател с вътрешно горене ще имат нечетна цифра в обозначението на модела, докато електрическите автомобили ще имат четна.

Например новият електрически A6 E-tron ще бъде в продажба от 2024 г. Но обновената версия на настоящия A6 ще промени названието си на A7.

Освен това новият Q6 E-tron ще бъде само електрически, а Q5, който ще има ново поколение през 2024 г., ще има двигатели с вътрешно горене.

Проучване установи кои са най-надеждните кросоувъри и всъдеходи СНИМКИ

Техническият шеф на Audi Оливер Хофман обясни, че тази логика на моделите в крайна сметка ще стане обичайна, така че клиентите да могат веднага да разграничат типа двигател по названието.

Един от примерите е A6, който е основен модел в сегмента и неговото бъдеще е изцяло електрическо, според думите на Хофман.

Впрочем, Audi все още не се е отказала от суфикса E-tron, който компанията използва за електрифицираните автомобили от 2009 г.

Хофман казва: „Ако видите A6, това ще бъде само електрическа кола. Тя ще се казва A6 E-tron, точно както Q6 E-tron. Но дори и без този префикс ще разберете, че A6 и Q6 са електромобили.“

Наименованието E-tron вероятно ще остане, но ще се използва подобно на TDI и TFSI, които Audi използва днес за обозначаване на дизелови и бензинови модели.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Манафко
    21.09.2023 14:55
    Кочините имената си менят, боклуци си остават!
  • 12345
    23.09.2023 9:50
    X, R, U etc