SsangYong показа нов бюджетен кросоувър ВИДЕО

  • 15.06.2022 9:00 /
  • 15685 /
  • 0
SsangYong показа нов бюджетен кросоувър ВИДЕО

Корейската компания SsangYong сподели изображения на новия си кросоувър Torres. Моделът с дължина около 4.6 метра е построен на платформа с напречно разположен двигател и от "по-младия" Korando се отличава с революционен дизайн на интериора и екстериора.  

На изображенията виждаме ъгловат автомобил със смела предна част и шест вертикални планки между фаровете. Под масивната предна броня в дълбоки ниши са скрити фаровете против мъгла. Отзад автомобилът напомня на Jeep с големите си колесни арки. Отзад Torres също изглежда като обновен и малко издут в размерите Korando.

Когато обаче става дума за интериора, сходствата между двата всъдехода се изпаряват. Torres има съвременен салон с три екрана на предния панел: един е изцяло за дигиталните прибори, другият е за информационно-развлекателната система, а третият за управление на системата HVAC (отопление, вентилация и климатизиране на въздуха).

Интериорът също е решен в ъгловат и сякаш нарочно груб стил, с множество алуминиеви вложки и обвити с кожа панели. Трябва да се отчете, че на снимките е показана кола с топ оборудване. 

SsangYong показала новый бюджетный кроссовер

SsangYong засега не разкрива техническите характеристики на Torres, но отдавна е известно, че под капака ще бъде монтиран 1.5-литров четирицилиндров бензинов турбо двигател от Korando с мощност 168 конски сили.

Колата ще има предно или пълно задвижване на колелата и шестстепенна автоматична скоростна кутия. 

Torres предлага 703 литра товарно пространство, което може да се увеличи до 839 литра, ако се премахне пода на багажника, а ако се сгънат задните седалки, товарният отсек се увеличава до 1662 литра. 

За вътрешния пазар дори и базовата версия на Torres ще идва с прекрасно оборудване: подгрев на предните седалки, светодиодни фарове, подгрев на волана и автоматичен климат-контрол, а самият салон ще бъде тапициран с изкуствена кожа. 

 

SsangYong показала новый бюджетный кроссовер

Цените в Южна Корея вече са известни: в зависимост от типа на задвижване на колелата и нивото на оборудване колата ще струва между 26,9 до 30,4 милиона вона (39 000 - 45 000 лева). планира се предварителните поръчки за Torres за вътрешния пазар да започнат да се приемат през юни. За европейския пазар електромобилът Torres с името U100 ще бъде представен към края на 2023 година.

КОМЕНТИРАЙ