Спират от производство най-грозната кола, просто не я купуват

https://auto.blitz.bg/novini/spirat-ot-proizvodstvo-nay-groznata-kola-prosto-ne-ya-kupuvat Auto.blitz.bg
Спират от производство най-грозната кола, просто не я купуват

Край - най-грозната кола, макар и произведена от легендарната марка "Фиат", спира от производство.

Френско-италианският автомобилен гигант Stellantis наскоро обяви, че изцяло електрическият модел Fiat 500 ще бъде спрян за известен период от време, тъй като европейските поръчки за автомобила все още изостават.

Fiat 500e редовно попадаеше в калсации за най-грозен автомобил.

Stellantis е собственик и на редица други марки, като Vauxhall, Maserati, Chrysler, Opel, Citroën и Peugeot, наред с други.

Oгpaничeният пpoбeг нa тoзи aвтoмoбил, бaвнoтo зapeждaнe и цялocтнaтa мy ниcĸa пoлeзнocт гo пpeвpъщaт в нишoв пpoдyĸт зa тяcнa ayдитopия oт гpaдcĸи житeли. Kaĸтo вceĸи дpyг ĸyпyвaч нa aвтoмoбил, ĸyпyвaчитe нa eлeĸтpoмoбил тъpcят мaĸcимaлнo дoбpo cъoтнoшeниe мeждy цeнa и ĸaчecтвo.

В момента електрическият модел Fiat 500 се произвежда в Торино, във фабриката Mirafiori. Stellantis също така разкри, че тази фабрика ще премине през значителна трансформация, която ще включва инвестиция от 100 милиона евро.

Очаква се тази инвестиция да бъде използвана за разработване на хибридна версия на понастоящем изцяло електрическия модел Fiat 500, както и за батерии с по-висока производителност. Производството на хибридната версия на автомобила се очаква да започне някъде през следващата година и през 2026 г.

Този ход идва, тъй като европейският пазар на електрически превозни средства (EV) продължава да вижда спад в търсенето, особено засягайки европейските производители на EV, които се борят да поддържат темпото с китайските.

Това накара няколко европейски производители на електромобили, както и производители на батерии, да коригират своите производствени мощности и очаквания, за да отчетат очакваното намалено търсене през следващите месеци. 

Горещи

Коментирай