Спешно се издирват пари: Bugatti наистина сериозно се замисли за кросоувър

  • 08.10.2018 10:48 /
  • 1422 /
  • 0
Спешно се издирват пари: Bugatti  наистина сериозно се замисли за кросоувър

Модата във всъдеходите и кросоувърите, обхванала премиум сегмента, не подмина и френския производител на ексклузивни супер автомобили. 

Да се замисли за създаването на кросоувър Bugatti бе накарана от успехите на Bentley Bentayga и Rolls-Rolls Cullinan. А и пред Lamborghini Urus пазарните перспективи са повече от отлични. Освен това френската компания многократно е ставала обект на подигравки и критики: за всеки произведен супер автомобил (първо Veyron, а сега иChiron) компанията губи между 4 и 6 милиона евро. "Готови сме за повече, да, днес двигателят W16 лежи в основата на нашата идеология, но той не е вечен", заяви в интервю за Automotive News Europe в рамките на автомобилния салон в Париж шефът на френската компания Стефан Винкелман, който по-рано бе начело на Audi Sport и Lamborghini.

В рамките на автомобилното изложение компанията показа супер колата Divo, създадена на базата на Chiron. Цената ѝ в Европа са рекодните дори и за Bugatti 5,9 милиона евро. Но Винкелман казва, че покупката на тази кола е аналогична на покупката на яхта или имот, реално собствениците на тези супер коли не ги карат по обикновените пътища. 

Втората причина е това, че концернът Volkswagen AG отпуска на Bugatti огромни средства, и французите искат да покажат, че могат да излязат на печалба. "Трябва да покажем на акционерите, че Bugatti също може да бъде ефективна от икономическа гледна точка", категоричен е Винкелман. 

Том мениджърът обаче отказа да издава подробности и срокове за появата на кросоувъра, заявявайки, че проектът все още е във фаза на разработка. При това той намекна, че в кросоувъра може да бъде използвана хибридна установка. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ