Специалисти тестваха всесезонни гуми и стана ясно кои са добър избор за шофьорите

  • 27.06.2024 10:50 /
  • 8643 /
  • 0
Специалисти тестваха всесезонни гуми и стана ясно кои са добър избор за шофьорите

Всесезонните гуми винаги са компромис между характеристиките на шофиране през лятото и тези през зимата. ADAC отново тества устойчивите на атмосферни условия гуми. Резултатът: една получи „добър“, тринадесет получиха „задоволителна“ оценка, а две се провалиха с оценка „слаб“.

Vector 4Seasons Gen-3 от Goodyear най-добре отговаря на всички тези изисквания, като показва добри резултати на мокри и зимни пътища и показва само леки слабости на сух асфалт. Тъй като се представя над средното ниво и по екологични критерии, Goodyear е първата всесезонна гума, получила обща оценка „добър“ (степен 2.4) в теста на ADAC, пише "Ауто прес".

Според ADAC, моделът на Pirelli (Cinturato All Season SF2) също е добър избор за шофьорите, тъй като освен малките загуби в пробега, тази гума постига добри оценки за безопасност при шофиране и със степен 2,6 е на "добро".

Платиха рекордна сума за кола на онлайн търг СНИМКИ

Гумите от трето до седмо място също са препоръчителни и, в зависимост от профила на шофиране, са особено подходящи за често шофиране, заради съображения за безопасност и екологичност.

Поглед към спирачния път ясно показва колко големи са разликите между отделните гуми - докато Michelin CrossClimate 2 се нуждае от около 39 метра, за да спре от скорост 100 км/ч на сухи пътища, Uniroyal AllSeasonExpert 2 се нуждае от малко под 47 метра и следователно осем метра повече – може да е фатално при инцидент.

Какви наказания може да ви застигнат при пътуване с кола на почивка в чужбина

Гумите Kenda Kenetica 4S и Infinity Ecofour се провалиха и по този начин се класираха последни. Въпреки че се представиха добре до задоволително по отношение на екологичното поведение, те показаха ясни недостатъци, когато става дума за изисквания за безопасност.

 

КОМЕНТИРАЙ