Специалисти сравниха цените за ремонт на електромобили и коли с ДВГ след произшествие

  • 07.09.2023 11:50 /
  • 21232 /
  • 2
Специалисти сравниха цените за ремонт на електромобили и коли с ДВГ след произшествие

Специалисти сравниха разходите за ремонт на електрически коли и автомобили с двигатели с вътрешно горене след инцидент на пътя. Резултатите от проучването се оказаха доста нееднозначни, съобщава Mitchell International.

Електромобилите са известни с ниските си разходи за поддръжка. Въпреки това, замяната на много от частите може да бъде много скъпа.

Застрахователната компания Mitchell International заявява, че в случай на инцидент цената на ремонта на електрическите автомобили ще бъде по-скъпа от подобна кола с двигател с вътрешно горене. В същото време средната цена на застраховката на тези автомобили също се оказва по-висока.

В доклада се казва, че американските и канадските собственици на електрически автомобили Tesla след инцидент харчат средно около 1600 долара за ремонт.

Също така повредените електрически автомобили често се нуждаят от смяна на резервни части - 90,75% срещу 66,50% при колите с двигатели с вътрешно горене.

Това са 5-те държави с най-много електрически автомобили в света

Електрическите коли имат по-нисък процент ремонтируеми части - 13,49% срещу 19,20% при моделите с двигатели с вътрешно горене. Времето за ремонт също е значително по-дълго.

Въпреки всички недостатъци, електрическите автомобили имат едно важно предимство. След инцидент те често остават в движение за разлика от бензиновите и дизеловите коли. От друга страна ударите в задната част на електромобилите често ги изкарват от строя.

Експертите добавят, че в бъдеще ремонтът на електрическите автомобили ще стане много по-евтин. Въпросът е колко време ще отнеме това. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Сравнението
    09.09.2023 5:04
    Да сравняваш Тесла с друг автомобил е като да сравняваш ябълки и портокали. Правилното сравнение трябва да е между автомобили от една и съща марка иначе е сбсолютно безмислено
  • Жопарде
    10.09.2023 6:35
    Блиц да ви иба майката