Специален филм разкри тайните на Путинмобила, чужденците ахнаха ВИДЕО

  • 01.02.2022 9:15 /
  • 12250 /
  • 1
Специален филм разкри тайните на Путинмобила, чужденците ахнаха ВИДЕО

Филмът "Kremlinmobile. The Story behind Russia’s Aurus Presidential Car" е пуснат още миналата година. Той е създаден за чуждестранна аудитория, и дори е изцяло на английски език, с изключение на интервютата на създателите на модела. 

У руснаците интерес, за съжаление, може да предизвика интерес не толкова самата кола, колкото необикновената атмосфера, която се създава около създаването ѝ, защото относно характеристиките на президентския автомобил вече е писано многократно и нищо ново за това от филма не може да се научи.   

Самите инженери от НАМИ във филма оценяват колата като "дигитално устройство на колела" и "правилният автомобил". Те говорят за това как са измислили името и защо това е било доста трудно занимание. Както и това, че е трябвало да се измисли не просто дума, а красива дума, която да звучи добре на 25 езика. 

Също така зад името е трябвало да има ясна философия: защо автомобилът се е появил на бял свят, с каква цел?  

Автомобилът на президента на Русия е бил създаван в доста кратки срокове, само за 5 години, защото е трябвало да бъде готов за встъпването в длъжностна Владимир Путин. Преди първата си тържествена разходка разработчиците буквално няколко дни са нощували в цеха, където са глобявали колата. 

Когато колата за първи път е трябвало да потегли, за създателите е било сякаш ракета полита в космоса... 

За около три месеца след своето представяне филмът "Кремълмобил. Историята за създаването на руския президентски автомобил Aurus" е успял да събере хиляди коментари, като цяло позитивни. 

Потребителите в Ютуб отбелязват сходството на автомобила с RR Phantom и се учудват как от "селскостопански" коли като Лада Нива Русия неочаквано е скочила в премиум сегмента. 

Ето някои от коментарите: 

"Разкошен автомобил! Това е руската версия на така наричания "Звяр". Впечатляващ дизайн", казва Джон Николо.  

  "Добра кола бих я купил, ако бях милионер. Преди 20 години руските коли бяха чиста смешка, а любимите ми коли бяха немските, защото германците управляваха Европа - правиха ги качествено. Сега качеството на немските автомобил вече е в миналото, а любимите ми коли са Хонда, Лексус и Тойото... и Аурус", споделя Дайнси Пал.  

"Щом Русия може да построи един от най-съвършените изтребители Су-57, то защо да не може да построи и разкошен автомобил", смята Рейвън Бонанза. 

"Това, че е имало фокус групи, които харесват Ролс-Ройс и Бентли, е ясно. Отпред е като РР, а отзад като Бентли. Русия не е страна, която трябва да копира германските автомобили, но богатите руснаци очакват точно такъв дизайн и това е създавало трудности за дизайнерите. Надявам се, че и в бъдеще Аурус ще има средства за разработването на разкошни автомобили, които отвън няма да приличат на германски хибриди. Знам, че има потенциал. МиГ, изтребителите не са копия на западните изтребители", пише Ники Джеймс.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    01.02.2022 13:13
    Да този ''ЗВЯР'' се движи по въздух вода и земя и ще обслужва СУПЕР колхозния КОМБАЙНЕР който балира пачки като слама но няма да може да ги изхарчи,тъй като малкото камъче ще обърне кобайна СК-4 и е добре че не прилича на западните..........????