Sony показа своя електрически автомобил Vision-S в ново ВИДЕО

  • 22.08.2020 10:20 /
  • 1386 /
  • 0
Sony показа своя електрически автомобил Vision-S в ново ВИДЕО

Електрическият автомобил Vision-S, разработен от японската корпорация Sony, се готви да премине на пътни тестове. В нов видеоклип компанията показа прототип в движение, който пристигна в Токио за преглед.

Преди това Vision-S вече се придвижваше по пътищата на австрийския град Грац - тогава колата бе подготвена от Magna Steyr, на платформата на която се основава Vision-S. Sony планира да проведе нови пътни тестове преди края на 2020 г.

Концепцията Vision-S бе представена на изложението за потребителска електроника на CES през януари. Електромобилът е с редица перспективни технологии, включително автопилот с 33 сензора и аудио система със съраунд звук и високоговорители, инсталирани на седалките.

Почти веднага след премиерата представители на Sony обявиха, че автомобилът е сглобен като демонстрация на технологични възможности и няма да бъде пуснат в серия.

Sony Vision-S се захранва от електрически двигател с мощност 268 конски сили. Заявеното време за ускорение от 0 до 100 км / ч е 4,8 секунди, а максималната скорост е 240 км / ч.



/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ