Sondors Metacycle - уникален електроциклет за града СНИМКИ

  • 19.01.2021 8:42 /
  • 1609 /
  • 0
Sondors Metacycle - уникален електроциклет за града СНИМКИ

Електрическите мотори засега не са чак толкова много. Може да се каже, че този сегмент все още е в стадии на зачеване. На развитието му пречи, в частност, високата цена на електробайковете. 

Работата обаче върви напред, миналите дни се появи поредният нов мотоциклет с електрическа тяга, който не само изглежда много добре, но и цената му е доста разумна. 

Мотоциклетът, получил името Sondors Metacycle, се предлага само за 5000 долара. 

Metacycle е снабден с акумулатор с капацитет 4000 Wh. Този запас от енергия би трябвало да е достатъчен за изминаването на 129 километра с едно зареждане. Това може да се окаже не чак толкова много, но за пътуване до офиса и обратно е напълно достатъчно за повечето хора.  

Електрическият мотор, разположен в задната капла на байка, е с мощност 11 конски сили и 08 Нм. Става дума за базовата версия. В топ изълнението си Metacycle ще получи мотор с 20 конски сили и 271 Нм, което ще му позволи да достигне скорост от 130 километра в час. Рамата е изработена от алуминиева сплав, теглото му е 91 килограма. 

Metacycle ще може да се зарежда от обикновенната електрическа мрежа или на зарядни станции. Освен това, акумулаторът ще може да се сваля и да се зарежда у дома. 

Друго интересно решение е отсекът за безкабелно зареждане на смартфон с прозрачно капаче, благодарение на което екранът му винаги ще се вижда. 

Първите доставки на Sondors Metacycle се планират за 2021 година. 

КОМЕНТИРАЙ