Шок: BMW изтегля 1 милион коли от пазара, а причината е ...

  • 31.03.2022 9:30 /
  • 1967 /
  • 1
Шок: BMW изтегля 1 милион коли от пазара, а причината е ...

Германският автомобилен производител BMW обяви нова широкомащабна сервизна кампания, засягаща над милион превозни средства по целия свят. Причината за нея, както стана известно е опасността от пожар поради неизправност на вентилационния клапан на картера (PCV), пише money.bg.

Запалването на колата е най-лошият възможен резултат. Освен това неправилната работа на клапана за отстраняване на отработените газове може да повлияе неблагоприятно на състоянието и експлоатационния живот на двигателя.

Поради повишено налягане в картера може да се повредят уплътненията, пръчката или капачката за наливане на масло може да се "изстреля".

Изтеглянето за сервиз включва модели включва модели от първа, трета и пета серия на баварската марка, както и кросоувърите X3 и X5 , купе и роудстър Z4 . Потенциално опасните автомобили са пуснати на пазара между 2005 и 2013 година. 

В Съединените щати 917 100 такива превозни средства са признати за потенциално опасни, други 98 000 автомобила ще бъдат изтеглени в Канада, а останалата част от списъка за преглед в сервиз се падна на Южна Корея, където около 18 000 BMW-та се нуждаят от ремонт.

Всички налагащи поради дефекта ремонти трябва да се извършват за сметка на производителя. Кога точно собствениците на автомобили ще бъдат извикани от съответните дилъри, все още не е уточнено от компанията.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • факт
    31.03.2022 11:28
    ИТ тъпирите от вистеон