Шофьорите в Русия са във възторг, разпространиха СНИМКА на невиждана Лада

  • 18.10.2022 8:01 /
  • 24393 /
  • 2
Шофьорите в Русия са във възторг,  разпространиха СНИМКА на невиждана Лада

В общността Avtograd News, специализиращо в инсайдерска информация относно АвтоВАЗ, бе разпространена снимка на някакъв скрит под плат автомобил, който е качен на платформа. Авторът на публикацията предполага, че колата с очертанията си напомня на хечбек на базата на Lada Vesta, който не е стигнал до серийно производство. 

По-рано се съобщаваше, че той може да послужи за основа за бъдещ кросоувър Vesta, за чиято разработка обяви шефът на АвтоВАЗ Маским Соколов. 

За снимката е известно, че тя е направена в средата на септември. 

Avtograd News, публикувайки снимката, прави сравнение на очертанията с помощта на компютър на нереализирания хечбек Веста. В коментар към публикацията авторът казва, че "работата е тръгнала" и предполага, че АвтоВаз "ще се опита да направи кросоувър вместо хечбек". 

Единственият извод, който ние може да си направим от снимката е този, че заснетият автомобил има същите джанти като Renault Arkana.

Шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов действително в близкото минало е говорил за планове за разширяване на семейството на Веста за сметка на кросоувър. Известно е, че всъдеходът вече се разработва и ще види бял свят през 2024-2025 година. Моделът ще позволи на Лада да се закрепи в популярния сегмент на SUV, в който марката присъства в момента благодарение на модела Нива.  

Порталът Quto изясни, че за база на бъдещия кросоувър ще се ползва опитът от хечбека Веса, с други думи, новата кола ще е петвратка с увеличен пътен просвет и пластмасови брони, които, видимо, са заимствани от Cross-версията на Веста. 

Бъдещият кросоувър ще е с предно предаване, защото платформата на Веста не предвижда вариант със задвижване и на четирите колела. гамата от двигатели ще бъде същата, както и при Веста Vesta NG, но е възможно до появата на новия паркетник Автоваз да разработи ново поколение силови агрегати. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • рапон
    18.10.2022 13:25
    такива джанти има и един от джиповете на шкода
  • Чичо
    18.10.2022 13:40
    Ще си направя вноска от 1500лв и след 10 год ще ме поканят да го купя Руския автомобил пак ще бъде ХИТ