Шофьорите казаха най-дразнещото нещо в есента

  • 15.09.2022 9:12 /
  • 606 /
  • 1
Шофьорите казаха най-дразнещото нещо в есента

През есента шофьорите се сблъскат с редица нови грижи по колата. За по-опитните повечето са дребни и почти незабележими, но все пак те имат влияние върху ежедневната ситуация и оказват влияние върху нашето емоционално влияние. Как есента като цяло влияе на шофьорите? Какво ги дразни най-много? 

Авторите на проучване се опитаха да изяснят това и се допитаха до 2628 души. 

Участващите бяха питани, според тях, коя е главната причина есента да е недолюбван сезон? Сред вариантите на отговорите бяха предложени доста разнородни опции. Трябва да се отбележи, че някои от тях дори не събраха достатъчно гласове, за да може да се смятат за релевантни. 

В частност, оказвало се е, че повечето шофьори не се вълнуват от проблемите със запотяването и замръзването на стъклата рано сутрин - очевидно, наличието на дистанционен старт или пет излишни минути за възстановяване на видимостта решават въпроса много лесно за водачите. Въпреки това, за неудобно обстоятелства са ги сметнали 15 души. 

Почти толкова шофьори са посочили като дразнещ фактор листата, имащи навика да се набиват във вентилацията и дренажната система на автомобила - този проблем притеснява само 29 души, или 1% от общия брой участвали в допитването. Повишеният разход във връзка с необходимостта от загряване на двигателя безпокои само 2% от участниците или 78 души. 

Замръзванията, сутрешният лед и необходимостта от смяна на гумите със зимни не радват 4% от респондентите, това са 92-ма души. Следващата категория обаче е най-многобройна: 17% или 421 души са недоволни от всичко, което се свърза с есента. Що се отнася до най-дразнещия есенен фактор, то той е посочен от 19% или от 500 респонденти - това са дъждовете, мръсотията и като резултат вечно мръсната кола. 

Има обаче една по-многобройна група шофьори, които смятат, че есента е отлично време и няма причини към нея да се хранят негативни чувства. Това мнение се подкрепя от 57% от участниците. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Дончо
    15.09.2022 20:10
    Най гадно си е мъглата. Другото не е проблем.