Шофьор навъртя голям пробег с Tesla Model 3 и сподели какво се е случило с електромобила ВИДЕО

  • 03.11.2023 11:50 /
  • 11959 /
  • 4
Шофьор навъртя голям пробег с Tesla Model 3 и сподели какво се е случило с електромобила ВИДЕО

Когато басистът на рок групата Vanilla Fudge от 60-те години Пийт Брем купил своята Tesla Model 3 от 2019 г., той не бил сигурен дали автомобилът ще му хареса или не.

Брем никога не е притежавал електрическа кола. Въпреки че бил отворен към идеята, той всъщност не знаел какво да очаква.

След четири години собственост и повече от 100 000 мили (160 000 км) на километража, Бреми осъзнава, че предпочита електрическото задвижване, а не ръмженето на големите V8, които притежава от години, и казва, че няма планове да се върне към двигател с вътрешно горене.

Приятел на Пийт, след като чува, че е преминал границата от 100 000 мили, го пита дали иска да сподели мислите си относно притежаваната кола и цялостния опит с електромобила. Той се е съгласил и резултатът е много съдържателно видео.

Едно от по-интригуващите обсъждани неща са общите разходи за гориво и поддръжка на Model 3. Музикантът е похарчил общо по-малко от 7500 долара за електричество, за да зареди колата си, както и за цялата поддръжка и ремонти до момента.

Евтин японски електромобил "отвя" колите на конкурентите ВИДЕО

Това са общи оперативни разходи от около $0,075 на миля, което е невероятно ниско. Като бързо сравнение, шофирането на подобен спортен седан с вътрешно горене на 100 000 мили би струвало много повече като гориво - и това е преди всяка поддръжка или ремонт.

Пийт има приложението TeslaFi, така че има запис на всичките си сесии на зареждане и казва, че 75% от общото му зареждане се случва у дома с помощта на мобилния щепсел на Tesla, доставен с автомобила.

Tesla вече не включва мобилния жак като стандартно оборудване на своите превозни средства, както правеше в продължение на много години. Клиентите, които в момента се нуждаят от Tesla Mobile Connector, трябва да го поръчат от Tesla Store и струва $230.

Ето кои електрически автомобили се зареждат най-бързо в реални условия

Скоростта на зареждане на колата е намалена до 24 ампера, тъй като мъжът установил, че това е достатъчно бързо, за да поддържа колата си винаги заредена до 80% от дневния лимит за зареждане, който той задал, докато зареждал през нощта у дома.

Той вярва, че по-бавната скорост на зареждане с променлив ток (24 A за разлика от 32 A, които мобилният щепсел може да осигури) вероятно е по-добра за дълъг живот на батерията.

Не е доказано обаче, че ниските скорости на зареждане с променлив ток имат значителен ефект върху скоростите на разреждане на батерията.

Останалите 25% от зарежданията му са извършени в Tesla Superchargers, като Пийт често карал от Ню Джърси до Ню Хемпшир и Северна Каролина, а веднъж пътувал с електромобила до Флорида. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • maxx
    03.11.2023 13:34
    Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:---->> http://gg.gg/medicbg
  • Трошка
    04.11.2023 5:42
    Що ми изтрихте коментара бе, мискини? Пробутвате на баламите пиар на електрокарчето, което след 160 000 ще му падне капацитета на батерийките, ще загуби мощност, и разходите тогава изведнъж ща станат много яки за нови батерии! Електромобилите са скъпи и проблемни!
  • Коментар
    04.11.2023 10:42
    Който си купи електрически боклук е пълен олигофрен!
  • Ток
    05.11.2023 2:39
    Ток става само за тротинетка, ама и там смяна на батерия е 60 процента от цената, на фона на пробега, по добре ходи с такси