Шофьор измина 500 км като заложник на своя автомобил, ето какво се случи ВИДЕО

  • 10.12.2022 11:50 /
  • 26406 /
  • 1
Шофьор измина 500 км като заложник на своя автомобил, ето какво се случи ВИДЕО

Сюжетът на холивудския филм "Колата беглец" се превърна в реалност в Китай. Круиз контролът на автомобил Haval H6 блокирал и спирачките му отказали на магистралата - автомобилът не можел да спре и часове наред се движел със скорост от 100 км/ч. 

Инцидентът е станал в провинция Хунан. Кросоувърът Haval H6 се движел по магистрала през нощта с настроен за 100 км/ч  круиз контрол.

Когато шофьорът решава да отбие от магистралата, той открива, че круиз контролът не може да се деактивира. Не само това, но и спирачките на автомобила отказали.

Шофьорът се обадил в сервизния център на Haval, но там не успяли да му помогнат - не можели да деактивират круиз контрола. Тогава се наложило китаецът да се обърне към в полицията.

Не е истина как автопилотът на Tesla се обърква по заснежените улици ВИДЕО

Полицията реагира бързо, като изпраща патрули, които съпровождат автомобила. Кросоувърът. Haval H6 е трябвало да измине около 500 км с полицейския кортеж - спрял е едва когато в резервоара не е останал повече бензин.

Патрулните полицаи предоставили кадри от видеорегистраторите си. На него се вижда как Haval H6 се движи по магистрала с включени аварийни светлини.

Китайският автомобил вече е предаден на завода Great Wall. Техниците на производителя проверяват кросоувъра и се опитват да открият причината за блокирането на круиз контрола и спирачките.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай феродо
    12.12.2022 23:18
    По тъпа статия не бях чел....гасиш и спираш