Собствениците на джипове вече открито са псувани

  • 15.10.2019 10:00 /
  • 37915 /
  • 0
Собствениците на джипове вече открито са псувани

Веднъж сутринта много собственици на джипове в град Кьолн намериха върху своите автомобили листовки, приличащи на фишове за глоби. 

Текстът на тях обаче бил за съвсем друго: "Вашият автомобил е твърде голям за градския транспорт по слените причини... ". 

Това е поредната акция на еколозите против демонизираните возила на четири колела, пише германското издание Express.

Възмутен собственик на всъдеход разпространи листовката във Фейсбук.

В нея са изброени причините, поради които собствениците на тези коли трябва да се откажат от тях: те отделят твърде много CO2, заема твърде много място на паркинга, силно поврежда другите транспортни средства при аварии и закрива видимостта на велосипедистите и шофьорите на компактни автомобили.  

На пръв поглед писмото изглежда като официален документ, но в на мястото за адреса на подателя вместо "Град Кьолн" пише "Градски климат", по този начин става ясно, че това въобще не е официален документ. 

В дъното на листа също пише: "Вашето поведение е неуместно и егоистично".

Представителите на администрацията в Кьолн потвърдиха, че няколко граждани са съобщили, че са получили такива писма, но никой не иска да се свързва с екоактивистите, защото властите не искат да инициират съдебни искове. 

"Производството и разпространението на листовки не е углавно престъпление, дори не е и мошеничество: подателят не се е опитвал да въведе в заблуждение собствениците, че глобата е наложена от градската администрация на Кьолн". 

Към съда могат да се обърнат самите обидени собственици на всъдеходи, които са видели в тези листчета заплаха. И такъв граждански процес би бил многообещаващ, но не е ясно, против кого искът трябва да бъде заведен, все пак не е известно, кой е създал листовките.  

КОМЕНТИРАЙ