Собствениците на Tesla се надуват: Вашата кола може ли това? ВИДЕО

  • 10.01.2022 9:36 /
  • 3848 /
  • 0
Собствениците на Tesla се надуват: Вашата кола може ли това? ВИДЕО

Камерата на електромобил Tesla Model 3 "хвана" 57-годишната Анна Валенте да върши нелицеприятно деяние - да драска с ключа си електрическата кола на цена 50 000 британски лири. Това се е случило на паркинг в Пул във Великобритания. 

Режимът за охрана на Tesla става все по-търсен, появяват се много истории за клипове, които се използват за откриването на виновниците, чиито провинения после се гледат в съда. 

Видеото доказва, че жената умишлено е направила 10-сантиметрова следа с ключа си по вратата на шофьора. При това, тя е направила това скришом, демонстрирайки пред околните, че уж изважда нещо от колата си. Бордовата камера в предния калник на Теслата обаче е запечатала как жената прави черта с ключа си по боята на колата. 

Собственикът на електромобила е забелязал одрасканото, когато се върнал у дома от магазина. Той решил да прегледа записа на харддиска в колата, за да установи точния момент, в който това се е случило. 

Тогава той разбрал кой е направил това. Също така, камерите на автомобила за заснели, освен самото злодеяние, и кога Валенте се е приближила до Model 3. 

Виждало се е лицето си, а също и регистрационния номер на нейния Nissan Juke, което позволило в последствие на полицията да открие хулиганката. 

Защо жената е постъпила така? Предполага се, че Tesla-та е била паркирана твърде близо до колата ѝ. Съобщава се, че тя умишлено е паркирала кросоувъра си на бялата линия, за да не може никой да паркира до нея, защото била оставила кучето си на мястото до шофьора. 

В резултат съдът постановил, че Валенте трябва да плати на собственика на Model 3 1000 британски лири. Смята се, че това е първият случай във Великобритания, когато кадри от Tesla се използват за доказателства в съда. Даденият случай ще стане прецедент. 

Представител на полицията в Дорсет отбеляза, че транспортното средство има вградена система за видеонаблюдение, която е осигурила ясни изображения на обвиняемата, причинила щетата. Жената е била разпозната на базата на видеозаписите и впоследствие е била изправена пред съда, за да понесе заслуженото си наказание. 

КОМЕНТИРАЙ