СНИМКИ на салона на уникалния руски електромобил

  • 14.09.2020 8:34 /
  • 4544 /
  • 4
СНИМКИ на салона на уникалния руски електромобил

Проектът за руския електромобил Zetta Сити Модул 1 засега не е спрян, въпреки недостига на финансиране. В интернет се появиха снимки на интериора на предсерийния модел на електрическата кола. 

В обектива е попаднала предната част на салона. 

В салона виждаме волан от семейството на Lada Granta, съчетан с оригинален преден панел. Обичайната комбинация от прибори зад волана тук липсва, вместо тях се използва тъчскрийн с централно разположение. 

На него са изведени скоростта, остатъка от заряда в проценти, прогнозата за оставащия пробег в килонетри и всякаква друга помощна информация. 

Под екрана е разположена ниша за безкабелно зареждане на смартфон, а по-долу копчетата за стартиране на силовата установка, аварийната сигнализация включването на парктроника. 

Под копчетата е разположен селектор за избор на посоката на движение -  напред, назад, паркинг. Вратите имат по един джоб за дребни пари, тонколона на аудио системата и държач за чаша. 

Забелязва се, че пластмасовата облицовка на вратата е доста груба. Най-вероятно, ако колата тръгне в серийно производство, ще бъде изполван дрг вариант за облицовка. 

Седалките имат ярко изразена подкрепа а гърба, при което някои елементи навеждат на мисълта, че е използван каркаст от ВАЗ-2108.

Първият модел на Зета с базова цена от около 12 000 лева рябваше да влезе в серийно производство в Толиати през първата половина на 2020 година, но заради коронавируса сроковете бяха коригирани. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • мииии
    14.09.2020 11:28
    груба работа,типична руска изработка!!!!!
  • Росен
    14.09.2020 19:47
    Французите вече пуснаха за 6000€ сити-автомобил.По-добре изглежда от руския.
  • Учуден
    15.09.2020 16:20
    Уникално...ЗЛЕ.Сдялано с брадвата и е безаналогово в света.Абсолютно никой не може да докара толкова лошо качество,дори и да се опитва непрекъснато.
  • Почитател
    15.09.2020 18:38
    Во бля, нет аналог в мире!