Смел дизайн и комфорт: Представиха новия кросоувър на Suzuki СНИМКИ

  • 26.11.2021 11:50 /
  • 4168 /
  • 1
Смел дизайн и комфорт: Представиха новия кросоувър на Suzuki СНИМКИ

Световната премиера на изцяло новия Suzuki S-CROSS на Suzuki се състоя онлайн. S-CROSS е най-новият модел в гамата кросоувъри със задвижване на всички колела на марката и съчетава смелия стил на кросоувър с комфорта на градски автомобил.

Новият автомобил отговаря на високите екологични стандарти и е оборудван с усъвършенствани функции за безопасност, които работят в комбинация с най-новата система за онлайн наблюдение на Suzuki - Suzuki Connect.

Освен това, като част от програмата за екологично развитие на европейския пазар, Suzuki обяви, че от следващата година ще разшири гамата си от хибридни модели.

Смелият дизайн от всеки ъгъл подчертава стила на кросоувъра. Голямата радиаторна решетка, характерните остри LED фарове с високоефективни светодиоди, квадратните арки на предните и задните колела, както и прозрачните сребърни вложки отпред и отзад, придават агресивен офроуд характер на автомобила.

Suzuki S-CROSS е оборудван с 1,4-литров турбодвигател с директно впръскване BOOSTERJET и 48V SHVS мека хибридна система за висока ефективност и мощност.

Suzuki представи най-евтината си кола - само 6 700 долара СНИМКИ

Хибридната система на Suzuki съчетава новоразработен бензинов двигател, съчетан с електрически мотор-генератор (Motor Generator Unit MGU) и нова роботизирана автоматична скоростна кутия (AGS).

Тази комбинация позволява както конвенционално хибридно шофиране, така и шофиране в режим EV, задвижвано единствено от тягата на електрическия двигател, за да се осигури възможно най-нисък разход на гориво.

Технологията за задвижване на всички колела ALLGRIP SELECT 4×4, новата мултимедийна система с 9-инчов сензорен дисплей и множество усъвършенствани системи за безопасност добавят удоволствие и увереност зад волана.

Две легенди: Hummer H1 срещу Suzuki Jimny ВИДЕО

Интериорът е с триизмерен дизайн, който съответства на характера на кросоувъра. В просторния салон могат да се настанят удобно 5 възрастни, а товарното отделение е с обем 430 литра, което е достатъчно за разнообразни дейности и пътувания на открито. Плъзгащият се панорамен покрив допринася за удоволствието от шофирането.

По време на световната премиера президентът Тошихиро Сузуки с гордост обяви: "В Европа всички наши леки автомобили са меки хибриди, а от следващата година ще разширим и подобрим нашата хибридна гама с нов пълен хибрид (strong hybrid). През втората половина на 2022 г. изцяло новият S-CROSS ще предлага също strong hybrid и услугата Suzuki Connect.

Suzuki S-CROSS ще се произвежда в завода Magyar Suzuki в Унгария и ще се продава в Латинска Америка, Океания и Азия, а продажбите в Европа ще започнат в края на годината. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • hitiyo
    26.11.2021 20:12
    Отпред KIA Sorento, а отзад RAV4