Smart представи прототипа на първия си електрически кросоувър СНИМКИ

  • 08.09.2021 8:37 /
  • 1432 /
  • 0
Smart представи прототипа на първия си електрически кросоувър СНИМКИ

Още в рамките на салона във Франкфурт през 2005 година компанията Smart представи идеята за кросоувър във вида на концепта Formore.

Само, че малкият всъдеход, концептуално свързан с Mercedes GLK, така и не видя бял свят заради финансовите трудности, с които се сблъска вече несъществуващата компания Daimler Chrysler.

През септември 2021 година ние обаче вече сме свидетели на възродената идея за кросоувър на Smart.  

16 години по-късно Smart вече е съвместно предприятие на Daimler и Geely на паритетни начала, като пред компаниите майки стои задачата да съживят марката. 

Представителният концепт №1 не само сигнализира за това, че бъдещето принадлежи изключително на електромобилите, но и подчертава, че Smart ще придобие значително по-големи размери, отколкото ForTwo и ForFour. 

Smart представил прототип своего первого кроссовера

При дължина от 4,29 метра, ширина - 1,91 метра и височина - 1,70 метра новият концепт на Smart се приближава по габарити към Mini Countryman (4299x 822x1557мм).

Smart представил прототип своего первого кроссовера

Разработеният от Daimler и основан на архитектурата на Geely (SEA), Concept # 1 е оборудван с масивните 21-инчови джанти и светодиодни фарове отпред и отзад.

В минималистичния салон вниманието привличат масивният 12.8-инчов сензорен дисплей. 

Обещава се, че ще бъдат поддържани технологии като бързо зареждане и ъпдейти по интернет. 

В серийното си производство малолитражният електрически кросоувър ще има три седалки отзад, за да се демонстрира още един път намерението на Smart  да продава автомобили и в по-ксъпите сегменти. Засега обаче никакви технически характеристики не са съобщени.

Smart представил прототип своего первого кроссовера

През идната година направеният в Китай електрически кросоувър ще започне да се продава на местния пазар, а след това ще се появи и в Европа. 

КОМЕНТИРАЙ